Faizsiz Konut Kredisi Başvurusu Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faizsiz Konut Kredisi Başvurusu Başladı

Son dakika haberi: SGK'dan yapılan açıklamada faizsiz kredi için başvuruların alınmaya başladığına yer verildi.

Emlak 5 Mayıs 2022 16:57 0
Faizsiz Konut Kredisi Başvurusu Başladı

SGK'dan alınacak belge ile faizsiz kredi başvurusu yapılabilir: Başvurular başladı.

Ramazan Bayramı'nın sona ermesi ve tatilin bitmesinin ardından son dakika açıklaması geldi ve SGK'dan alınacak belge ile faizsiz konut kredisi başvurusu yapılabileceği, başvuruların alınmaya başladığına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu kampanya hakkında detaylara yer verdik. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan açıklamada,  SGK'dan alınacak hak sahibi belgesi ile bankaya yapılacak başvuru sonrası vatandaşlara faizsiz kredi kullandırılacağına yer verildi. Söz konusu kredi 240 bin liranın üzerinde olacak ve ödemeler rahat bir şekilde bankaya yapılacak. 

Faizsiz kredi almak isteyen sigortalı kişinin kendisi, geride kalan eşi, çocuğu ya da annesi ile babası faydalanabilecek.

GERİ ÖDEME NASIL?

Söz konusu kredi ödemesinde geri ödemeler kişinin maaşının dörtte biri kadar olacak. 3 bin TL aylık ödeme alan kişi, sıfır faizli krediye başvuru yaptığında kredi için ayda 750 liralık taksit ödemesi yapacak. 

KİMLERE FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK? İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

SGK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında olan ve harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle kendisine aylık bağlanan kişiler, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimlerine sıfır faizsiz kredi ödemesi yapılacak ve bu vatandaşlar ev sahibi yapılacak. 

Faizsiz kredide öncelik malulün kendisine yapılıyor. Faizsiz kreid çekmeden kişi vefat ederse eşine, eşi de vefat etmişse ya da evlendiyse çocuklardan birine hak verilecek. Eğer yetim aylığı ödemesi alıyorsa çocuklarına da söz konusu faizsiz kredi ödemesi yapılacak. Bunlar yoksa kişinin anne ile babasına ödeme yapılacak. Ancak bu sınırlı olarak veriliyor. 

BAŞVURU BAŞLADI

Söz konusu krediye başvuru için öncelikle SGK  Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı'na ya da SGK il müdürlüklerine giderek dilekçe ile başvuruuzu yapabilirsiniz. Dilekçe sonrası incelemeler yapılacak ve uygun görülmesi, şartları taşıması durumunda şahsa hak sahipliği belgesi verilecek.  Hak sahibi belgesi ile kişi, e devlet kapısı üzerinden "faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu" bölümünden kredi başvurusunu yapabilecek.

Söz konusu kredi ödemesi hak sahibi tarafından geri ödeniyorsa maaşın dörtte biri kadar kesinti olur. 

TOKİ'DEN 100 BİN SOSYAL KONUT KAMPANYASI

81 şehirde TOKİ konut yapacak. 100 bin konut ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek. Düşük faizle verilecek evlerde faizin 0.49 seviyesinde olması bekleniyor. Aylık ödemeler kiradan daha az olacak ve vatandaşlar aylık ödemelerle evlerinin sahibi olacak. 

Konutların 81 şehirde yapılması ve düşük gelirli vatandaşların ev sahibi yapılacağına yer verildi. Konut projesi başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç