Faizsiz evlilik kredisi açıklaması: 75 bin TL kadına, 75 bin TL erkeğe verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faizsiz evlilik kredisi açıklaması: 75 bin TL kadına, 75 bin TL erkeğe verilecek

Evlenecek gençlere faizsiz kredi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. İşte Erdoğan'ın açıklaması.

Kredi 11 Mayıs 2023 21:57 0
Faizsiz evlilik kredisi açıklaması: 75 bin TL kadına, 75 bin TL erkeğe verilecek

Evleneceklere faizsiz kredide 75 bin kadına, 75 bin erkeğe verilecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında evlilik kredisine değindi. Gençlerden gelen soruları yanıtlayan Erdoğan, evlilik kredisinin Aile ve Gençlik Bankası tarafından verileceğini söyledi.

GENÇ İSTİHDAMI

Gençlerin istihdamına ilişkin gelen soruıya cevap veren Erdoğan, "Genç istihdamı noktasında AK Parti hükümeti olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Ciddi manada genç istihdamını yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte engellilerde nasıl adım atıyorsak, 3500 engelli aldık. Gençlerde de ayını şekilde devam ediyoruz. Böylece muhalefet parlamentoya gençlerin girmesini istemiyor. Biz ise adım atılmasının önünü açtık. 18'e indirdik. Bunları biz getirdik. Biz sağladık. Biz göreve geldiğimizde burs 45 liraydı şimdi ortadan. Lisansüstü doktora ta asgari ücrete kadar çıkardık. Önümüzdeki dönemde yine gençlerimizle ilgili, öğrencileirmizle ilgili her türlü teşviği yapacak olan biziz. Bunların yapacağı bir şey yok. Yalandan başka bir şey üretmediler" şeklinde cevap verdi.

75 BİN KADINA 75 BİN ERKEĞE VERİLECEK

Evlenecek gençlere verilecek faizsiz evlilik kredisine de değinen Erdoğan "Aile ve Gençlik Bankası kuracaksınız. Biz düğün salonu baktık. 70 bin liradan başlıyor. Kiralar 10 15 bin lira. 150 bin lira vereceksiniz. Bunu bana mı vereceksiniz yoksa ona mı?" şeklinde gelen soruya "Yüzde 50 yüzde 50 vereceğiz" şeklinde cevap verdi.

BAŞVURU

Başvurular seçimden sonra Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile başlayacak. Başvurular başladığında haberdar olmak için finans7 uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç