Faizsiz bankacılığa ilgi artıyor: Kapsam artırılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faizsiz bankacılığa ilgi artıyor: Kapsam artırılacak

Katılım Bankacılık sistemine ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Erdoğan, kapsamın genişletileceği mesajını verdi.

Bankalar 22 Ara 2023 0
Faizsiz bankacılığa ilgi artıyor: Kapsam artırılacak

Erdoğan'dan faizsiz bankacılık hakkında açıklama.

Borsa İstanbul'un 150. yılı vesilesi ile düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada önemkli açıklamalarda bulundu.

BORSADA MANİPÜLASYON

Borsada manipülasyon yapanlara göz açtırmayacaklarını söyleyerek açıklamasını sürdüren Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz.

İktidarımız döneminde finansal serbestiyet, serbest kambiyo rejimi ve küresel ekonomiyle entegrasyon temel prensibimiz oldu. 2002 yılından bu yana borsamızı gazino kapitalizminin cenderesinden kurtarmayı başardık. Yatırım, üretim, istihdam planlama ve ihracata dayalı ekonomik atılımları sürdürürken ekonomi ve finans sistemimizde birçok düzenleme yaptık.

Sermaye piyasamız ve borsamız köklü dönüşüm geçirdi. İFM'nin hizmete girmesiyle birlikte Türkiye'nin finans alanındaki merkezi konumu daha da güçlendi"

FAİZSİZ BANKACILIKTA İLGİ ARTIYOR

Erdoğan yaptığı açıklamada katılım finansman sisteminin giderek daha fazla tercih edildiğini, faizsiz bankacılık sisteminin daha fazla ilgi gördüğünü söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Son yıllarda Türk borsasına yönelik teveccühün içeride ve dışarıda giderek arttığını müşahede ediyoruz. Türkiye borsa üzerinden yabancı sermaye çekmeyi yani ekonomik büyümesine finansman temin etmeyi sürdürüyoruz. Tüm dünyada risk iştahının düştüğü dönemde uyguladığımız mali programın sonucu olarak Türkiye çekim merkezi vasfını koruyor. 21 yılda 255 milyar dolardan fazla uluslararası yatırım çekmiş ülke olarak önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarımızın daha da derinleşmesine ağırlık vereceğiz. Katılım finans ve İslami yatırım araçları konusunda çok ciddi potansiyel olduğu anlaşılıyor. Vatandaşın gönül huzuruyla birikimlerini değerlendireceği iklimi tesis etmekte kararlıyız"

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç