Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu ne zaman?

150 bin TL evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? Evlilik kredisi başvuru şartları nelerdir? Hangi banka tarafından verilecek?

Kredi 29 Nisan 2023 10:43 4
Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu ne zaman?

Evlilik kredisi başvuru şartları nelerdir? İşte başvuru için beklenen tarih.

Evlilik kredisi için geri sayım devam ediyor. AK Parti'nin seçim vaadi olan evlilik kredisi için Erdoğan yaptığı son açıklamalarda, seçimden sonra Aile ve gençlik bankasının kurulacağını ve kredinin bu banka aracılığıyla verileceğini söyledi. Verilecek evlilik kredisi faizsiz olacak. 150 bin TL'ye kadar faizsiz şekilde verilecek evlilik kredisinde 2 yıl geri ödeme olmayacağı, daha sonra ödemelerin uzun vadede yapılacağına yer verildi. Açıklamada, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" denildi. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar, evlilik kredisi başvurusunun ne zaman başlayacağını, başvuru şartlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda evlilik kredisi başvuru süreci hakkında bilgilendirmede bulunduk.

BAŞVURU ŞARTLARI SEÇİMDEN SONRA

Evlilik kredisinde gençlerin nikah tarihlerini belirlemiş olmaları şartının aranacağı öğrenildi. Nişkah tarihlerini alan gençler, Aile ve Gençlik Bankasına başvuru yapacak ve başvuru sonrası 150 bin TL faizsiz kredi verilecek.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Peki en merak edilen konu başvuru ne zaman yapılacak? Bu konuda net bir tarih verilmedi. Ancak kesin bir tarih var ki o da seçimden sonra. Seçimlerden sonra TBMM toplanacak ve hükümet kurulacak. Bunun ardından çalışmalara başlayacak meclis, Aile ve Gençlik Bankası adında yeni bir bankanın kurulmasını, buraya kaynağın ise karadeniz doğalgazından gelen gelirin aktarılması ile sağlanacağını kararlaştırılacak. Bankanın kurulmasından sonra evlilik kredisi başvurusu başlayacak.

Finans7 olarak beklentilerimize göre başvuruların Haziran ayından sonra başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için finans7 mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
bekledik çıkmadı heralde bi 10 sene daha bekleriz şimdi ise evlilik oldu ama borçlarla uğraşıyoruz 150 bin yeterli değil ki zaten inşallah yeni evlenmiş olanlarida kaplarda bi nebze rahatlariz
Ziyaretçi 8 Ay Önce
ekimden once evlenecekler ne yapacak peki
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Hacizlik olanlarında önü açılsın zaten 150 binlik hacxim var nasıl alıcam bu parayı ayrıca bu para sz 250 bin olmalı 150 bin sadece altınlara gidiyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
şartlar seçim sonu ise yandık