Faizsiz 120 ay vade ile konut, 60 ay vade ile taşıt finansmanına rekor başvuru: Kredi çıkmayanlar buraya koşuyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faizsiz 120 ay vade ile konut, 60 ay vade ile taşıt finansmanına rekor başvuru: Kredi çıkmayanlar buraya koşuyor!

Son dakika haberi: Faizsiz 120 ay vadeli konut finansmanına, 60 ay vadeli taşıt finansmanına rekor düzeyde başvuru geldi.

Emlak 28 Eylül 2023 10:44 5
Faizsiz 120 ay vade ile konut, 60 ay vade ile taşıt finansmanına rekor başvuru: Kredi çıkmayanlar buraya koşuyor!

EMLAKTA SON DAKİKA: FAİZSİZ KONUT VE TAŞITA BÜYÜK İLGİ.

Son dönemlerde en çok parlayan sektörlerden biri faizsiz finansman sektörü oldu. geçen senelerde yapılan düzenleme ile devlet güvencesine alınan tasarruf finansman modelleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Ev araba ya da işyeri almak isteyen vatandaşlar, kredi maliyetlerinde yaşanan ciddi yükseliş sonrası faizsiz tasarruf finansman şirketlerinin kapısını çalmaya başladı. 40 yıldır Türkiye'de uygulanan, geçen yıllarda yapılan kanuni düzenleme ile devlet güvencesine alınan bu sistem, yüzde 99'unun müslüman olduğu Türkiye'de faizsiz ev ve araba alma imkanı sunduğu için çokça ilgi görüyor.

Bunun yanı sıra kredi faizlerinin de ciddi yükselmesi ile hem birçok yeni şirket kuruldu hem de mevcut şirketler, ciddi bir büyümeye girdi.

Bu modelde maliyetler yüzde 8 ile 10 arasında değişirken bankaların kredi faiz oranları yüzde 40'ları geride bıraktı.

2021 yılındaki regülasyonlardan sonra yatırımların güvence altına alınması ve denetime tabi olması ile birlikte tasarruf finansman modeline güven daha da arttı. Yapılan yasal düzenleme ile bu sistem devlet kontrolünde yapıldı ve şirketler, BDDK'ya başvuru yaptı. Yapılan başvuru sonrası 35 şirketin 21'ine tasfiye kararı verildi. 8 firma da kendi isteği ile dışarıda kaldı.

Sektörde sadece 6 şirket yoluna devam etti.

YÜZDE 40 ŞARTI VAR

BDDK'nın koyduğu kuralların tümü, sistemin sade anlaşılır ve şeffaf olmasını sağladı ve güven daha da arttı. Daha önce şirketlerin birçok sistem uyguladığı bildirilirken artık yüzde 40 kuralına göre sistem işliyor.

Müşteri istediği tutarın yüzde 40'lık kısmını sistemde biriktirdiğinde sözleşmede olan ve başlangıçta belirlenen paraya kavuşuyor. Müşteri istemesi durumunda finsnamanı ne zaman alacağını ve ödediği peşinat miktarı ve aylık ödeme tutarlarını belirliyor.

Örnek vermek gerekirse 1 milyon lira isteyen bir müşteri, sisteme 200 bin lira peşinat ve ayda 20 bin lira taksitle girdiği zaman talep ettiği paranın yüzde 40'ını, yani 400 bin lirasını 10 ayda tamamlar. Talep edilen 1 milyon lira ve 200 bin TL peşinatın toplamından oluşan 600 bin lirayı 11'inci ayda alan kişi, taksitlerini imzaladığı şekilde ödemeyi sürdürür.

Önceki uygulamada müşterisinin sırasının ne zaman geleceği, dahil olduğu grupta kura çekimi gibi sistemler vardı. Ancak yeni sistemde yüzde 40 ödeme yaptıktan sonra para alınabiliyor.

TAŞITTA 60 AY, KONUTTA 120 AY VADE

Tüm şahıs ve şirketler sadece yurt içinde ev, işyeri ve araç alımları için finansman veriyor. Sözleşmelerde evler ve işyerleri için 120 ay, araç için ise 60 ay vade veriliyor. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

REKOR BAŞVURU

Özellikle konut alımı için kullanılan bu sisteme 340 bindne fazla başvuru olduğu ve ilginin giderek arttığı bildirildi. 

İLK DEFA KONUT ALACAKLARA 120 AY VADE İLE KREDİ

İlk defa ev alacaklara düşük faizli konut kredisi yolda. 1.20 faizli kredi başvurusunun Ekim ayında gelmesi bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Asgari ücretle çalışan nasıl 20 bin versin
Ziyaretçi 10 Ay Önce
başvurular başladı mı acaba
Ziyaretçi 10 Ay Önce
nasi baş vurcaz
Ziyaretçi 10 Ay Önce
0 faizle kredi imkani yok mu faizin azı çoğu olmaz ne kadar düşük olursa olsun 0.1 bile olsa faiz faizdir
Ziyaretçi 10 Ay Önce
inanmayın mağdur olursunuz ozellikde şu birevim sistemine hiç inanmayin