Faiz Yüzde 25 Olsaydı Dolar Ne Olurdu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz Yüzde 25 Olsaydı Dolar Ne Olurdu?

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez yaptığı son dakika açıklamasında faizlerin dolara etkisiniş değerlendirdi.

Döviz 21 Ekim 2022 10:11 0
Faiz Yüzde 25 Olsaydı Dolar Ne Olurdu?

Ünlü Ekonomist Mahfi Eğilmez'den son dakika açıklaması.

Ünlü Ekonomist Mahfi Eğilmez bir son dakika açıklamasında bulundu. Bir takipçiisinin sorusuna yanıt veren Eğilmez, "Faizi indirdiysek faiz giderleri niye böyle devasa şekilde arttı? " şeklinde yanıt verdi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hükümete 330 milyar lirayı sordu. Faiz giderlerinin devasa bir şekilde arttığını söyleyerek açıklamasını sürdüren Eğilmez, "2021 yılı bütçesinde faiz giderleri 181 milyar TL oldu. 2022 yılı bütçesine 240 milyar TL faiz ödeneği konuldu. Bunun yetmeyeceği anlaşıldı 330 milyar TL'ye yükseltildi. Buna KKM fark ödemeleri de dahil değil. Faizi indirdiysek faiz giderleri niye böyle devasa şekilde arttı?" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI FAİZLERİ 150 BAZ PUAN İNDİRDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından dün bir sürpriz karar alındı. 100 baz puanlık faiz indirimi beklenirken gelen sürpriz 150 baz puanlık indirimle faizler 10.5'e çekildi. Kasım ayında yapılacak toplantıda faizlerin tek haneye düşmesi bekleniyor.

BUNU YAPMAK RİSK ARTTIRIR

Konu ile ilgili açıklama yapan ve takipçilerinin sorularını yanıtlayan  Eğilmez, "Neden arttı hocam?" sorusuna şu şekilde cevap verdi: " Çünkü enflasyon rekor kırarken faizi indirmek riski artırır, risk artına kur, kur artınca enflasyon, enflasyon artınca bütçe açığı, bütçe açığı artınca da borçlanma ihtiyacı artar. Faiz ödeneği yetmez olur"

FAİZ YÜZDE 25 OLSA KUR NE OLURDU?

Başka bir takipçisinin "Faizler yüzde 25 olsaydı bütçedeki faiz yükü ne olacaktı ? Bunu çok iyi bildiğiniz halde bu twitti atmanız garip ötesi bir durum." sorusuna Eğilmez, "Faizler % 25 olsaydı kur da enflasyon da burada olmayacaktı, bütçe bu kadar açık vermeyecekti, borçlanma bu kadar artmayacaktı ve başlangıçtaki faiz ödeneği yeterli olacaktı" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç