Faiz Sonrası Dolar ve Altın Fiyatlarında Son Durum: 1 Dolar, 1 Gram Altın Kaç TL?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz Sonrası Dolar ve Altın Fiyatlarında Son Durum: 1 Dolar, 1 Gram Altın Kaç TL?

Son dakika haberi: Dolar ve altında faiz kararı sonrası son durum finans7.com'da.

Altın 21 Tem 2022 14:06 0
Faiz Sonrası Dolar ve Altın Fiyatlarında Son Durum: 1 Dolar, 1 Gram Altın Kaç TL?

Son dakika haberi: Merkez Bankası Faiz kararı sonrası dolar ve altın yatay.

Merkez Bankası 2022 yılı Temmuz faiz kararını açıkladı. Açıklanan faiz kararından sonra dolar kuru ile gram altın fiyatlarında  yatay seyir devam etti.

FAİZ KARARI

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada faiz kararı şu şekilde verildi:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir."

FAİZ ARTIRIMI OLACAK MI?

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son açıklamada, "Hükümet eninde sonunda ya faiz arttırmak zorunda kalacak (bunca inatları boşa gidecek), çok geç gelen karar buruk olacak. Ya da inadında devam edecek TL zayıf kalınca enflasyon boğacak... Üzülüyorum. Vallahi Billahi üzülüyorum. Benimle aynı YURDU paylaşan güzel insanlar: ALLAH aşkına: Dil-Din-Irk-Köken-Mezhep-İdeoloji kavgası yapmayın, bu kavgada bir TARAFI temsil eden SİYASİ partilere kanmayın. Niye biliyor musunuz? Çünkü bu kavgada HİÇBİRİNİZ kazanamayacaksınız? Olan geçen yıllara olacak" demişti.

DOLAR KURU

Merkez Bankası faiz kararından önce 17,68 TL ile 2022 yılının rekorunu kıran dolar kuru, faiz kararından sonra 17 lira 66 kuruş oldu.

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın fiyatında da ciddi bir değişim görülmedi. Faiz öncesi 959 lira olan gram altın, şu sıralar 955 lira seviyesinde.

Ons fiyatının ciddi şekilde düşmeye başlaması ile birlikte durulan gram altın, dolar kurundan bulduğu güç ile 956 lira seviyesinde seyrediyor. Ons altın fiyatı ise 1682 dolar seviyesine kadar geriledi. 

DOLARIN 24 LİRA OLACAĞI TARİH

Dolar kurunun 24 lira olacağı tarih için açıklama geldi. Detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç