Faiz Öncesi Dolar Kuru ile Gram Altın Yükselişe Geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz Öncesi Dolar Kuru ile Gram Altın Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Piyasalarda kapanışa doğru dolar kuru ile altın fiyatları yükselişe geçti. PPK toplantısı öncesi hareketlilik devam ediyor.

Altın 8 Nisan 2022 17:57 0
Faiz Öncesi Dolar Kuru ile Gram Altın Yükselişe Geçti

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altın ile dolar kuru fiyatları kapanışta yükselmeye başladı.


Piyasalarda haftanın son işlem gününde yükseliş hızlandı. Gelen son dakika bilgilerine göre altın fiyatları ile dolar kurunda kapanış saatlerinde yükseliş görüldü. Geçen haftalarda Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin azalması sonrası düşüşe geçen dolar kuru ile altın fiyatları, FED'in önümüzdeki ay faiz artırımı yapacak beklentileri üzerine hareketlendi. Fed'in yanı sıra önümüzdeki hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politika Toplantısı yapılacak. Perşembe günü yapılacak PPK toplantısı öncesi hareketlilik sürüyor. Altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı devam ederken , enflasyon rakamları ile birlikte yukarı yönlü eğilim de hızlandı. Dolar kurunda ise yükseliş günbegün devam ediyor.


14 Nisan günü yapılacak para politikası kurulu toplantısında analistler, herhangi bir faiz indirimi ya da artırımı beklemiyor. Faizlerin yüzde 14 seviyesinde sabit tutulmasının beklendiği toplantının kararı 14 Nisan günü saat 14.00'da kamuoyuna açıklanacak.


DOLAR KURUNDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son verilere göre geçen hafta 14.60 TL seviyesinde seyreden dolar kuru, şu sıralar 14.76 TL seviyesinden işlem görüyor.


EURO 16 LİRADAN DÜŞMEDİ

Dolar kurunun düştüğü geçen hafta Euro kurunda bir düşüş görülmedi ve Euro 16 lira seviyesinin altını görmedi. Son verilere göre Euro kuru 16.02 TL seviyesinde.


GRAM ALTIN

Sabah saatlerinde 913 lira seviyesinde olan gram altın, piyasaların kapanmasına yakın zamanlarda yükselişe geçti ve altının ons fiyatı ile paralel olarak 10 TL değer kazandı. Şu sıralar gram altın 923 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1508 lira seviyesinden işlem görüyor.


Fed'in Mayıs ayında yapacağı PPK toplantısında 50 baz puanlık faiz artırım kararı bekleniyor. Bu durum doların değer kazanmasına neden olurken gram altın üzerinde baskı kuruyor. Ancak savaşın devam etmesi ve emtia fiyatlarında yaşanan yükseliş, altında ciddi kayıpların yaşanmasının önüne geçiyor. Piyasalardan alınan son verilere göre altının ons fiyatı şu sıralar 1943 dolar seviyesinde seyrediyor.


Merkez Bankası PPK toplantısı sonucu açıklandığında finans7.com'da olacak. Takipte kalarak haberdar olabilirsiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç