Faiz Kararı ile Seçim Tarihi Belli Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz Kararı ile Seçim Tarihi Belli Olacak

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş yarın seçim tarihinin belli olacağını söyledi.

Bankalar 25 Mayıs 2022 14:51 0
Faiz Kararı ile Seçim Tarihi Belli Olacak

Son dakika : Ünlü ekonomistten kritik açıklama geldi: YARIN BELLİ OLACAK.

Dünya Gazetesi'nden Alaattin Aktaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Kritik gün yarın . Tüm Türkiye'de gözler 26 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına dönmüş durumda. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın toplanacak ve politika faizini açıklayacak. Politika faizi 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 14.00'da açıklanacak. 

PPK faiz kararı açıklaması geldiğinde finans7.com olarak eş zamanlı şekilde takipçilerimizle paylaşacağız. 

ÜNLÜ EKONOMİST ERKEN SEÇİM YARIN BELLİ OLACAK DEDİ

"Politika faizi artırılırsa ve enflasyona endeksli kağıt çıkarılırsa bu adımlar ekonomik sorunların bir süre daha erteleneceği ve seçimin zamanında yapılacağı anlamına gelir." diyerek sözlerine başlayan ekonomist "Ama bakıldı ki sorunlar ne yapılırsa yapılsın hafifletilemeyecek, o durumda tez zamanda sandığı getirme kararı alınır." dedi. 

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş yaptığı açıklamada 26 Mayıs'ta açıklanacak faiz kararının seçim tarihini de vereceğini söyledi. 

ASIL HATA

Ekonomistşler yaptığı açıklamada Naci Ağbal görevden alındıktan sonra faizlerin sadece 4 puan azaltıldığını ancak dolar kurunun ise 2 kattan daha fazla yükseldiğini söyledi. Ağbal görevden alınırken dolar kurunun 7 lira seviyesinde olduğu belirtildi. Şimdi dolar kuru 16 lirayı geçti ve 17 liraya doğru gidiyor ama faizler hala yüzde 15 seviyesinde. Ekonomistler, Ağbal'ın görevden alınmaması durumunda piyasaların şimdi daha iyi olabileceğini söylüyor. 

SADECE CUMHURBAŞKANI BİLİYORDUR

Faizin artırılacağı mı yoksa düşürüleceği mi sorusunun cevabı hakkında konuşan Aktaş, "Bu sorunun yanıtını herhalde yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyordur. Ama belki o bile henüz bilmiyordur, yani karar vermemiştir. Çünkü faizle ilgili olarak yarın ne karar alınacağı, çok büyük ölçüde seçimin ne zaman yapılacağı ile bağlantılıdır. Seçimin tarihi ise bir erkene alma durumunda en azından bizler için bu aşamada tabii ki meçhuldür."  dedi.

DOLARI FRENLEYECEK ADIM

Aktaş açıklamasında faizin yarın artırılabileceğini , bununla birlikte enflasyon korumalı bononun ertelenebileceğine yer verildi. 

"AMA DURUM İYİ GİTMEZSE..."

Aktaş açıklamasının devamında, faiz artırımının yeterli olmaması durumunda bono ile erken seçime gidilebeceği aktarılıyor. 

FAİZ KARARI KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası PPK faiz kararı saat 14.00'da 26 ;Mayıs Perşembe günü açıklanacak. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

DOLAR KURU NE KADAR?

Dolar kuru şu sıralar 16.30 TL seviyesinde. Gram altın ise 973 TL seviyesinde.

FAİZ ARTARSA NE OLUR?

Daha önce yapılan açıklamada Merkez Bankası'nın gündeminde faiz artırım kararının olmadığını söylemişti. Ancak dünyada tüm Merkez Bankaları yüksek enflasyonla mücadele için faiz artırımlarına gidiyor. Bununla birlikte Merkez Bankası'nın da faiz artırımına gidebileceği aktarılıyor. 

Yarın açıklanacak faiz kararı ile birlikte ekonomide yeni rota belli olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç