Faiz İnerse Dolar, Altın ve Borsa Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz İnerse Dolar, Altın ve Borsa Ne Olur?

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altın ne olur? Dolar , altın yükselir mi düşer mi? İşte son bilgiler.

Ekonomi 20 Ekim 2022 14:26 0
Faiz İnerse Dolar, Altın ve Borsa Ne Olur?

Faiz düşerse dolar altın ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Faiz kararının açıklanmasının ardındna en merak edilen konu , faiz inerse altın ve dolar ne olur ? konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda faiz kararı sonrası dolar ve altının ne olacağı konusuna değindik.

FAİZLER 150 BAZ PUAN DÜŞÜRÜLDÜ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yapıldı ve kurul sonrası açıklama geldi ve faizlerin 150 baz puan düşürülerek 10.5 seviyesine çekildiğine yer verildi. Açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12’den yüzde 10,5’e indirilmesine karar vermiştir" ifadelerine yer verildi.

DOLAR NE OLUR?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kurunda yükseliş bekleniyor. Faizler yüzde 14 seviyesinde iken dolar 17.95 TL seviyesindeydi. Faizler yüzde 12'ye çekildiğinde dolar kuru 18.55 lira seviyelerine kadar gelmişti.

ALTIN NE OLUR?

Mekrez'in faiz kararı sonrası dolarda yükseliş beklendiği için altın fiyatlarında da dolara paralel olarak yükseliş bekleniyor. Ancak son günlerde ons fiyatında yaşanna düşlüşle birlikte altında baskı sürerken yükseliş sınırlı şekilde oluyor.

Konu ile ilgili yorumlar şu şekilde:

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yeralan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7, borsa, altın, döviz, kripto paralar ve emtialar konusunda herhangi bir yatırım tavsiyuesi vermez.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç