Faiz İndirimi Sonrası Sahibinden Satılık Ev Fiyatlarına Rekor Zam: Fırsatçılar Sahada
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz İndirimi Sonrası Sahibinden Satılık Ev Fiyatlarına Rekor Zam: Fırsatçılar Sahada

Son dakika haberi: Konutta faiz indirimi sevinci kısa sürdü. Fırsatçılar faiz indirimi sonrası ev fiyatlarına rekor zam yaptı.

Emlak 9 Mayıs 2022 08:22 1
Faiz İndirimi Sonrası Sahibinden Satılık Ev Fiyatlarına Rekor Zam: Fırsatçılar Sahada

0.99 faizli konut kredisi müjdesi sonrası fırsatçılar yeniden sahada: Ev fiyatlarına rekor zamlar gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. KAbine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutta 3 yeni destek paketinin devreye alınacağını söyledi. Bu 3 destek paketinden biri , ilk defa evini alacaklara 0.99 faizli kredi ile ev kampanyası oldu. 

Erdoğan yaptığı açıklamada, "İlk defa konut sahibi olacak vatandaşlarımızı 10 yıla kadar yüzde 0,99 faizle kredi verilecek." dedi. Bu açıklama milyonlarca vatandaşı sevindirirken fırsatçıları da harekete geçirdi. 

0.99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

0.99 faizli konut kredisi hesaplama, aylık taksit ve toplam geri ödeme için TIKLAYIN

EV FİYATLARI BİR YILDA REKOR ARTTI

Son dönemlerde ciddi oranda ev fiyatları arttı. Son 1 sene içinde , özellikle son aylarda ev fiyatları daha da arttı. Yaşanan artışın nedeni yüksek enflasyon ve savaş. Girdi maliyetlerinin artmasının ardından konut üretimi oldukça azaldı. Konut üretiminin azalması nedeniyle fiyatlarda ciddi oranda artışlar görüldü. 

EV FİYATLARI ARTMAYA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı bu açıklama sonrası fırsatçılar sahaya çıkmaya başladı. Sahibinden adlı internet sitesi üzerinde yayımlanan ev ilanlarına baktığımızda fiyatların rekor düzeyde arttığı görüldü. Zaten yüksek olan ev fiyatlarına yeni zamlar geldi. 

Sahibinden adlı internet sitesine baktığımızda , faiz indirimi öncesinde zaten pahalı olan konut fiyatlarının , faiz indirimi açıklamasından sonra daha da arttığı görüldü. Bu ilanlardan biri şu şekilde:

İlk yayınlandığında fiyatı 1 milyon 450 bin lira seviyesinde olan evin fiyatı, faiz indirimi açıklamasının gelmesinden sonra 1 milyon 650 bin liraya çıkarıldı. Faiz indirimi 200 bin liralık zam getirdi. 

Diğer bir ilana da baktığımızda 1 milyon 20 bin lira seviyesinde olan evin 1 milyon 480 bin lira seviyesine çıkarıldığı, fiyatın 460 bin lira arttığı görüldü. İşte o ilan:

Sadece bunlar şimdilik gördüğümüz ilanlar. Bunlara benzer birçok ilan var. Faiz indirimi sonrası rekor düzeyde yeni zamlar yapıldı. Vatandaşlar faiz indiriminden 50 bin lira kar edecekti ama bu zamlarla yine daha fazla zarar etmiş olacak. 

Bu şekilde karşınıza çıkan ilanlar varsa, fiyatı rekor seviyede artan evler varsa bize mesaj atın haberimizde yer verelim. Mesajları Twitter hesabımıza atabilirsiniz. >>> TIKLA TAKİP ET GÖNDER

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Siz bilirsiniz yeter hiç birsey alamaz olduk