Faiz İndirimi Sonrası Konut Fiyatını Arttıranlara Şok!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz İndirimi Sonrası Konut Fiyatını Arttıranlara Şok!

Konutta faiz indirimi sonrası fiyatları fahiş şekilde arttıranları tedirgin eden açıklama geldi. İşte Bakan Nebati'nin son dakika açıklaması.

Emlak 13 Mayıs 2022 15:59 1
Faiz İndirimi Sonrası Konut Fiyatını Arttıranlara Şok!

Son dakika : Konutta fahiş fiyat zammı yapanlar tespit edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada konutta faiz indirimi sonrası fahiş zamlar yapanların tespit edildiğini söyledi. 

Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurulu'na katılan Bakan Nebati destek paketleri hakkında konuştu.

ÜÇ YENİ DESTEK PAKETİ

Konutta açıklanan destek paketlerine değinen Bakan Nebati, "Bu hafta konut sektörüne yönelik üç paket ile konut arzını artırıyor, vatandaşımızın uygun finans yönetimi ile konuta erişimini artırıyoruz." dedi.

FAHİŞ ZAMLAR

Konutta fahiş zamları kimin yaptığını tespit ettiklerini söyleyen Bakan Nebati, "Astronomik fiyat artışlarıyla suistimal etmeye çalışanlara asla göz yummayacağız. Konut fiyatını paket açıklandıktan sonra artıranların hepsi tek tek tespit edildi. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Konut paketi açıklanmadan önce tüm önlemleri aldık." ifadelerini kullandı.

TÜM VERİLERİ ALDIK

"İnşaat firmaları 1 yıl fiyatları sabit tutmaları şartıyla destek alacaktır. Fiyat artışlarını yapanlara asla göz yummayacağız. " diyen Bakan Nebati, "Paket açıklanmadan önceki internetteki fiyatları , bireyseller de dahil olmak üzere ilanların hepsini tek tek tespit ettik. Konut paketi açıklandıktan sonraki gün aykırı fiyat artışı yapanların tümü tespit edildi. Biz bir işlem yaparken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz. Birileri de suiistimalde bulunarak kısa günün karıdır diyerek bizi aldatmasına izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar, bilsinler ki ensenizdeyiz. Vatandaşın konuta ihtiyacı var. Konut üreticisinin finansmana ihtiyacı var."

Bu açıklama sonrası fahi şlzamlar yapanlardan bazılarının ev fiyatlarını düşürmeye başladığı öğrenildi. 

TOKİ YENİ KAMPANYASI detayları ve şartları belli oldu. Detayları için TIKLAYIN

0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi kampanyası Detayları için TIKLAYIN

175 bin TL'ye sıfır araba satılacak. Detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tespit etmeleri birşey değiştirmiyor az da olsa ev alma umudum vardı şimdi o umut da kalmadı Allah rızası için faiz indirimi yapmayın yeter artık Zenginlerin ellerinde kalan evleri satmak için uğraşmayın alacak gücümüz kalmadı