Faiz İndirimi Sonrası Ev Fiyatlarını Arttıranlara Kötü Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz İndirimi Sonrası Ev Fiyatlarını Arttıranlara Kötü Haber

Son dakika haberi: Konutta fiyatları fahiş şekilde arttıranlara cezalar geliyor. Açıklama Bakan Nebati'den geldi.

Emlak 10 Mayıs 2022 22:01 0
Faiz İndirimi Sonrası Ev Fiyatlarını Arttıranlara Kötü Haber

Son dakika: Konut fiyatlarını arttıranlara karşı yaptırımlar geliyor.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası konut için 3 yeni destek paketi açıkladı. Açıklanan paketlerden biri, ilk defa evini alacaklara 0.99 faizli konut kredisi verilemsi meselesi oldu. 2 milyon liraya kadar kullandırılacak kredi için açıklama gelir gelmez bir internet sitesi üzerinde ev fiyatları hemen artmaya başladı.

Bazı ilanlardaki fiyat artışları şu şekilde olmuştu:

Evlerini satılığa daha önce koyan vatandaşlar ev fiyatlarına fahiş zamlar yaptı. Öyle ki fiyatı 1 milyon olan ev 1 milyon 400 binlere kadar çıktı. Bu fahiş zamlar büyük tepki çekerken konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yaptı.

"Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır." diyerek açıklamasına başlayan Bakan Nebati, "Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır." ifadelerini kullandı.

BAZI İNTERNET SİTELERİNDE FİYATLAR ARTIYOR

Fahiş zamlara tepki gösteren Bakan Nebati, "Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz." dedi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç