Faiz İndirimi, Artırımı Gelirse Dolar , Gram Altın Ne Olur? Yükselir mi Düşer mi? İşte Cevabı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz İndirimi, Artırımı Gelirse Dolar , Gram Altın Ne Olur? Yükselir mi Düşer mi? İşte Cevabı

Herkesin cevabını araştırdığı konu: Merkez Bankası faizi indirirse dolar ne olur , faizi arttırırsa dolar ne olur? İşte son dakika açıklaması.

Döviz 19 Haz 2022 23:42 0
Faiz İndirimi, Artırımı Gelirse Dolar , Gram Altın Ne Olur? Yükselir mi Düşer mi? İşte Cevabı

Merkez Bankası faiz arttırırsa ne olur , faiz indirirse ne olur? Dolar ve altın ne olur?

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak bir son dakika açıklamasında bulundu ve Merkez Bankası'nın bu hafta açıklayacağı faiz kararına değindi. Faiz konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Hatice Kolçak faizin sabit tutulmasını beklediğini söyledi.

YÜZDE 7.5  İHTİMALLE

Kolçak açıklamasında yüzde 7.5 ihtimalle Merkez Bankası'ndan şok bir faiz artışı beklediğini söyledi. Şok bir faiz artışı olmkası durumunda dolar kurunun 14 ya da 13 liraya kadar düşebileceğini söyledi. Şok faiz artışının gelme ihtimalinin düşük olduğunu söyleyen Kolçak, böyle bi durumun acı reçete olarak adlandırıldığını söyledi.

ERDOĞAN FAİZ İNECEK DEDİ

Kolçak açıklamasının devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz artışına karşı olduğunu ve son açıklamasında da faizlerin arttırılmayacağını, daha da düşürüleceğini söylediğini, bu nedenle faizlerin sabit tutulmasının beklendiğini söyledi. 

EĞER FAİZ İNERSE

Kolçak açıklamasının devamında faizlerin indirilmesi durumunda doların artık durdurulmayacağını söyledi. Kolçak açıklamasında faiz indirimi yapılması durumunda dolar Kurunun artık durdurulamayacağını, 18 lirayı hemen geçeceğini söyledi. Kolçak faizin sabit tutulması durumunda ise doların kademeli şekilde yükselişini sürdüreceğini söyledi. 

Son dönemlerde gelecek diye açıklanan süper bono için de yakın zamanda beklemediğini söyleyen Kolçak, yatırımcılara dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. 

Açıklamanın tamamı ve detaylı analiz aşağıdaki videoda:

Faiz inerse, dolar kuru yükselişe geçecek yorum geldi bu duruma göre gram altında da yükseliş beklenir. 

Faiz artırımı gelirse dolar kurunda düşüş beklendiği bildirildi. Bu ihtimalde de gram altında düşüş beklenir. 

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası merakla beklenen Para Politikası Kurulu toplantısını bu Perşembe gerçekleştirecek. 23 Haziran 2022 tarihinde yapılacak Para Politikası Toplantısı öğle gerçekleşecek. Saat 14.00'da ise PPK faiz kararı açıklanacak. 

Faiz kararı açıklandığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi hizmeti, aracı kurumlar ve yatırım uzmanları ile yatırım danışmanları tarafından verilen bir hizmettir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç