Faiz Düşerse, Sabit Kalırsa, Artırılırsa Dolar ve Altın Fiyatları Ne Olur? İşte MB Faiz Kararı Etkisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz Düşerse, Sabit Kalırsa, Artırılırsa Dolar ve Altın Fiyatları Ne Olur? İşte MB Faiz Kararı Etkisi

Faiz indirimi, faizin sabit tutulması ve faiz artırımı ihtimallerinde dolar ile altın fiyatlarında beklenen değişim yazımızda.

Altın 23 Haz 2022 12:21 0
Faiz Düşerse, Sabit Kalırsa, Artırılırsa Dolar ve Altın Fiyatları Ne Olur? İşte MB Faiz Kararı Etkisi

Faiz düşerse, sabit kalırsa altın dolar ne olur?

Merkez Bankası'nın faiz kararına kısa süre kaldı. Faiz kararı önümüzdeki dakikalarda açıklanacak ve piyasaların yönü belli olacak. 

Faiz kararına saatler kala en çok merak edilen konu ise faiz kararının ne olacağı, faiz kararının dolar ile altına etkisinin ne olacağı konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu durumun detaylarına yer verdik.

PPK FAİZ KARARI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı bugün başladı ve saat 14.00'da toplantıdan sonra beklenen açıklama yapılacak. Açıklama geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Haberdar olmak finans7 mobil uygulamasını telefonunuza indirin.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

BEKLENTİ NE?

Faiz kararı beklentilerine baktığımızda analistler, faizin sabit tutulmasını bekliyor. Yüzde 14 seviyesinde olan politika faizinin sabit tutulması ile birlikte dolar kurunda günlük hareketler olacağı açıklandı.

Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimi beklentisi olduğunu bildiren analistler, bunun şimdi değil daha sonra olacağını beklediklerini söyledi. 

Bazı ekonomistler, çok düşük de olsa şok bir faiz artırımı beklediğini, doların dizginlenmesi , düşürülmesi için faizin artırılabileceğini söyledi.

FAİZ DÜŞÜRÜLÜRSE DOLAR ALTIN NE OLUR?

İslam Memiş yaptığı açıklamada faiz indirimi gelmesi durumunda dolar ile altının yükseleceğini söyledi. Kısa sürede doların 18 liranın üzerini göreceği tahmini yayınlandı. Gram altının ise faiz indğirimi ihtimalinde 1050 lirayı aşabileceği aktarıldı.

FAİZ SABİT TUTULURSA DOLAR ALTIN NE OLUR?

Faizin sabit tutulması durumunda İslam Memiş, doların 17.10 ile 17.50 lira arasında hareketli olacağını, ancak yarından sonra 17.30 seviyelerinde sabit kalacağını söyledi. Altın fiyatlarında ise değişim pek olmaz.

FAİZ ARTIRIMI GELİRSE DOLAR ALTIN NE OLUR?

En düşük ihtimal olan faiz artırımında ise dolar ile altında düşüş görülür. Dolar 17 liranın altını, gram altın ise 1000 liranın altına geriler.

Açıklamanın tamamı aşağıdaki videoda:

Faiz kararı açıklandığında sitemizden takipçilerimize bildireceğiz. Takipte kalın.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç