Faiz artarsa ne olur? Dolar ve gram çeyrek altın fiyatları yükselir mi düşer mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz artarsa ne olur? Dolar ve gram çeyrek altın fiyatları yükselir mi düşer mi?

Merkez Bankası faiz artırımı kararı alırsa dolar ne olur? Faiz artarsa altın fiyatları yükselir mi düşer mi? İşte son dakika açıklaması.

Ekonomi 16 Haz 2023 21:58 2
Faiz artarsa ne olur? Dolar ve gram çeyrek altın fiyatları yükselir mi düşer mi?

Faiz artarsa ne olur? Dolar kuru, gram ve çeyrek altın fiyatları düşer mi yükselir mi?

faiz artırımı beklentisi her geçen gün daha da artıyor. 22 Haziran 2023 tarihinde yapılacak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kısa süre kala vatandaşlar, faiz artırımı olması durumunda ne olacağını araştırmaya başladı. Peki faiz artarsa ne olur? Faiz artırımı olması durumunda dolar kuru yükselir mi, düşer mi? Faiz artırımı olursa gram altın yükselir mi düşer mi? İşte faiz artırımı durumunda piyasaların yönü.

YABANCILAR FAİZ ARTIRIMI BEKLİYOR

JPMorgan, Morgan Stanley ve birçok yabancı kuruluş yaptıkları son değerlendirmelerde faiz artırımı beklediklerini söyledi. Beklentiler faizlerin 8.5 seviyesinden en az 650 baz puan artışla yüzde 15 seviyesine kadar çıkarılması yönünde. Bazı kuruluşlar ise daha sert bir faiz artırımı beklediklerini söyledi.

Faiz artırımı hakkında açıklama yapan Erdoğan, Merkez Bankası'nın işine karışmayacaklarını söyleyerek, "Bazı arkadaşlar 'Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor' gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanı'mızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası ile atmasını kabullendik, hayırlı olsun dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik" ifadelerini kullandı.

DOLAR VE ALTINDA SON DURUM NEDİR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 23 lira 61 kuruş seviyesinde seyrederken gram altın 1487 TL, ons altın ise 1958 dolar seviyesinde seyrediyor. Çeyrek altın sie 2 bin 432 TL.

FAİZ ARTARSA NE OLUR?

Faiz artırımı gelmesi durumunda doların altının ne olacağı merak ediliyor. Faiz artması durumunda ülkeye döviz girişinin artması ile birlikte dolar kurunda düşüş beklenir. Dolarda düşüş olması durumunda gram altında da bir miktar düşüş beklenebilir. Ancak Türkiye'de gram altın fiyatı ons altın ile dolar kuruna göre belirlendiği için ons sabit kalır dolar düşerse altın düşer. Ons yükselmesi durumunda düşüş beklenmez. Faiz kararı geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Piyasadaki parayi yani dovizi once verirsin millet alsin diye talepten dolayi yukselir daha sonra parayi geri cekersin bu seferde arz fazlalasir fiyat yine yukselir bunu bilmeyecek ne var ekonomist olmaya gerek yokki dovizdeki manupulasyon budur bu hep yapiliyor merkez bankasinda spkda bunu bilen bi tane adam yokmu sanki .
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ons dusmeyecek hedef yukari ytd