Fahri Öğreticilerin Kadro ve Maaş Talebi TBMM'de
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fahri Öğreticilerin Kadro ve Maaş Talebi TBMM'de

Fahri öğreticilerin kadro ve maaş sorunları TBMM'de gündeme geldi. Karaduman yaptığı açıklamada önemli çağrıda bulundu.

Siyaset 12 Mayıs 2022 19:29 1
Fahri Öğreticilerin Kadro ve Maaş Talebi TBMM'de

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir KAraduman bir son dakika açıklamasında bulundu ve fahri Kuran Kursu öğreticilerine kadro ve maaş düzenlemesi çağrısında bulundu.

Bugün TBMM Genel Kurulu toplandı. Haftanın son genel kurul toplantısı saat 14.00'da başladı ve başlayan genel kurulda ilk olarak milletvekillerine 1'er dakikalık söz hakkı verildi. Taleplerin , isteklerin dile getirildiği o sürede Saadet Partisi Milletvekili Abdurrahman Karaduman söz aldı. 

Karaduman burada yaptığı açıklamada fahri öğreticilerin sorunlarına değindi ve şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkanım, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kur'an kurslarındaki fahri öğreticiler, Kur'an eğitimi ve öğretiminde önemli bir çalışma yürütmektedir. Kadrolu öğreticiler gibi, KPSS ve Diyanetin yaptığı sınavlar yoluyla görev yapıyor olmalarına ve aynı işi yapıyor olmalarına rağmen aynı haklara sahip olamamakta ve asgari ücretin çok altında bir ücret karşılığında çalıştırılmaktadırlar. Bugün birçok ilde uzun yıllardır hizmet eden bu insanlar kursta öğreticilik yaparken aynı zamanda ev geçindiriyor ve çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyor. Sayıları 25 bini aşan fahri öğreticilerin kadro ve ücret gibi özlük hakları sorunları uzun süredir çözüme kavuşmayı beklemektedir; gerekli düzenlemeler ivedilikle yapılmalı ve bu mağduriyet acilen giderilmelidir."

PEKİ FAHRİ ÖĞRETİCİLER NE İSTİYOR?

Fahri öğreticilerin talepleri şu şekilde:

  • görevde olmak şartı aranmadan
  • lisans önlisans ayrımı yapılmadan
  • SGK prim günlerimiz baz alınarak KADROmuzun ivedilikle teslim edilmesini istiyoruz
  • Çalıştığımız yıllarda eksik yatırılan sigortamızın 30 güne tamamlanmasını istiyoruz

Siz de aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazın ve mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yıllarca atama şartlarını taşıyarak aslın yerine görev yapmış Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri 10 yıldırKADRO bekliyor üzgün ve kırgınız Duyun artık bizleri Eyyyy Yetkililer. Verin hakkımız olan kadroyu.Biz emekçiler onca yıl sonra kapı önüne konduk birçoğumuz işsiz ve üzgünüz 😔