Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlara Kadro Teklifi TBMM'de Ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlara Kadro Teklifi TBMM'de Ama...

Son dakika haberi: Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlara kadro konusuna kanun teklifi geldi.

Haberler 13 Ekim 2022 21:05 0
Fahri Kuran Kursu Öğreticileri ve Vekil İmamlara Kadro Teklifi TBMM'de Ama...

Vekil imamlar ve fahri Kuran Kursu öğreticilerine kadro meselesi TBMM'de ama...

İYİ Parti'nin TBMM'ye sunduğu teklifte vekil imamlara ve fahri Kuran Kursu Öğreticilerine kadro talebi geldi. 

Teklif hakkında söz alan İbrahim Halil Oral şunları söyledi:

"Pek çok kamu kurumu, personeline 20-30 bin Türk lirası bandında promosyon ödemeleri sağlarken Diyanetin, personeline reva gördüğü muamele asla kabul edilemez. 2.880 lira gibi komik bir rakam olarak belirlenen promosyon, karşılıklı yargı kararlarıyla önce 16 bine çıkmış, sonra 5.806 bin bandına düşmüştür. Bu meblağ da Diyanet sendikalarınca yargıya taşınmıştır. Allah rızası için soruyorum: Bütün bu anlattıklarımda mantığın, aklın, izanın yeri var mıdır? Mesele haram, helal meselesiyse haramın azı da çoğu da haramdır. Bizim vergilerimizle maaşını alan bir imam hatip de ilgili sendikaları Allah’a savaş açmakla, dini satmakla suçlamaktadır. 2.800 Türk lirası promosyonu kabul eden Sayın Ali Erbaş da Allah’a savaş mı açmıştır, dinini satmış mıdır? Diyanet bu kabul edilemez sözleri söyleyen imam hatibe soruşturma açmış mıdır, merak ediyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik krizi gözeterek imamlarımızın, Diyanet personelinin ceplerine bir can suyu olacak paranın girmesi sağlanmalıdır. Sonra isteyen parayı harcar, isteyen bağışlar. Devletin genel bütçesindeki faizli paradan pay alan bir kurum faiz olmasın diye katılım bankalarında ısrar ediyorsa burada bir tutarsızlık vardır ve yok mudur diye de soruyorum. Hele ki 16 bin Türk lirası promosyon alıp sonra bunları iade etmeleri istenen personelin yaşadığı mağduriyet akıl kârı değildir. Parayı harcayan personel şimdi faizle kredi çekip mi iade yapacaktır Allah aşkına. Promosyon bedelinin personele değil de lüks araç alımına harcanacağı iddiası Diyanet camiasında konuşulmaktadır, Sayın Erbaş çıkıp bunu açıklamalıdır. Ziraat Katılım ve Kuveyt Türk bankaları personel maaşı karşılığı Diyanet İşlerine ya da vakfa lüks araç hediye etmiş midir? Diyanet bütün bu tip iddialardan uzak tutulmalıdır ve Diyaneti yıpratan zandan kurtarılmalıdır. Bankaları değil Diyanet personeli ve çoluk çocukları rahat etmeli ve rahat bir nefes almalıdır. Diyanet personeli ve milletimiz de şunu iyi bilmelidir ki İYİ Parti Diyanet gibi ulvi ve önemli bir kurumun kendisine yakışan bir hâlde idare edilmesini mutlaka temin edecektir.

Saygıdeğer milletvekilleri, yılan hikâyesine dönen bir vekil imamlar ve fahri geçici Kur’an kursu öğreticileri meselesi de vardır.

Diyanetin yükünün büyük bir kısmını çeken bu fedakâr ve cefakâr personele hakları verilmelidir. Görevde alma şartı aranmadan, kategori ayrımı yapmadan, SGK prim günleri baz alınarak bu hocalarımızın kadro talebi karşılanmalıdır. KPSS ve mülakat sarmalını tekrar tekrar yaşayan bu personele yapılan muamele eziyetten başka bir şey değildir. Vekil imamlar ve fahri öğreticiler uygun süreçlerle kadroya alınmalıdır, tecrübelerinden faydalanılmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı hakkındaki sorun ve iddiaların sonu yoktur. Diyanetin her türlü politik mülahazadan ve tartışmalardan arınması için bir araştırma komisyonun kurulması elzem ve zaruridir. 

Bu yönde oylarınızı bekliyoruz, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum"

KARAR YETER SAYISI YOK

Teklif oylandı ve karar yeter sayısının olmadığı görüldü. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç