Fahri Kuran Kursu Öğreticileri Kadro Bekliyor: Önerge TBMM'ye Verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fahri Kuran Kursu Öğreticileri Kadro Bekliyor: Önerge TBMM'ye Verildi

Fahri Kuran Kursu Öğreticilerinin kadro ve maaş iyileştirmesi beklentisi TBMM'de. Soru önergesi verildi.

Siyaset 19 Mayıs 2022 13:55 7
Fahri Kuran Kursu Öğreticileri Kadro Bekliyor: Önerge TBMM'ye Verildi

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman fahri kuran kursu öğreticileri için soru önergesi verdi.

Geçen gün TBMM Genel Kurulu'nda söz alan ve fahri öğreticilerin sorunlarını dile getiren KAraduman “Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde faaliyet gösteren fahri öğreticiler, sınavlarla göreve geliyor ancak haklardan yoksun ve asgari ücretin çok altında bir ücret karşılığında çalışıyorlar. Fahri öğreticilerin mağduriyeti giderilmeli, özlük hakları teslim edilmeli ve ücretleri iyileştirilmelidir” demişti. Bu açıklaması sonrası Karaduman, bir soru önergesi hazırladı ve TBMM'ye sundu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi veren Karaduman,  “Fahri öğreticiler ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bir kadro çalışması var mıdır? Hâlihazırda görev yapan fahri öğreticilerin ücretlerinin ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? Diyanet İşleri Başkanlığına 2022 yılı içerisinde Kur’an kursu öğreticisi alımı yapılacak mıdır?” sorusunu sordu.

Sorunların hala çözülmediğini ve çözülmesi gerektiğini söyleyen Karaduman'ın soru önergesi şu şekilde:

Fahri öğreticilerin talepleri ve soruları ise şu şekilde:

- FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCiSi Olmak için ARANAN ŞARTLAR 

- KPSS ve DHBT sınavlarından 60 baraj puanı almak zorunda
NOT = kadrolu alımda baraj puanı 50 

- Kış Dönemi ve Yaz Dönemi MÜLAKATlarında en az 70 baraj puanı almak zorunda
-Güvenlik soruşturmasından geçmek zorunda
- Çocuk Gelişimi sertifikası
-HAFIZlık Belgesi (hafızlık kursları için zorunlu)
- Kış Dönemi 9 ay görev yapıp istifa ettirilmek zorunda
-Yaz Dönemi 2 ay görev yap istifa ettirilmek zorunda

-ASALETEN görev yapan kişilerdir 
4 A statüsünde FAHRİ (geçici) olarak aslın yerine görev yapmaktadırlar

FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCiSi Olmak için bu kadar şart ararken kadroya atamaları neden yapılmamaktadır???

-Diyanet 2013 Den 2018 yılına kadar - FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCiLERinin NEDEN KADROya ATAMASI YAPILMADI ve niçin kadroya kuran Kursu öğreticisi alımı yapılmadı???

aldıkları 85-95 KPSS +dhbt puanlarını kullanamadan çöpe🗑 gitmesinin sebebi nedir 
- 2018 yılında ise. Adaletsiz kontenjan sebebiyle ÖNLİSANS alanına.sadece 100 kişilik kontenjan ayrılmıştır emek verenler neden görmezden gelinip emeğe, adalete ve hizmete saygı duyulmamaktadır??

ÖNLİSANS kontenjanı neden kaldırılmıştır!!!

SORU:3
-2018 de FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCiLERinin kadroya geçirilmesi adına meclise sunulan kanun teklifinin onaylanması için ve verilen Cumhur ittifakı sözünün tutulması için neyi beklemekteyiz ???

SORU: 4
- 2018 de 5 yıl ücretli öğretmenlik yapanlara kadro verildiği gibi aynı hak neden FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCiLERi’ne 10 yıldır verilmiyor ??

SORU : 5
-2015 yılında Cumhurbaşkanı alınan maaşın 800 TL olduğunu ve 8-9 günlük sigortanın yAttığını duyduğu halde emir verilip bu sıkıntının çözüme kavuşması için tam sigorta ve asgari ücret düzeyine çıkarılması için emir vermesine rağmen neden bi arpa boyu yol alınamamıştır?? Bu kadar zamanda iyileştirme dahi yapılmamış kardeşlerimize bu vakitten sonrası için kadroları verilmesi şarttır iyileştirme de kurtarmayacaktır
 bu statünün kaldırılıp geçmişe yönelik hakları  kadro verilip 
Kadrolu ishidamın sağlanmasına engel nedir 

SORU : 6
-2019 yılında 14 bin fahri öğretici azaltılarak kursalar kapatılmıştır
25 bin civarında 10 yıldır hizmet eden fahri öğreticiler azaltılarak şu an da hizmet eden fahri öğretici sayısı 800-1000 civarında bulunmaktadır
Her il bazında 5-15 kişi görevlendirilecek kadar azaltılmıştır bunun yerine bukadar hizmet etmiş tecrübe sahibi fahri öğreticilere SGK prim günü hesap edilerek kadro yolu neden açılmıyor ve 4-6 yaş kuran kurslarında kadrolu olarak neden çalıştırılmıyor??

SORU : 7
Diyanet dini eğitimi kendi bünyesinde azaltıp kuran Kurslarını kapatarak halk eğitime, belediyelere,kademe,komeg gibi yerlere ve camaatlerin kucağına bu hizmeti bırakmasının sebebi nedir 
Diyanet bünyesinde uzun süre 3-5-8-12 yıl hizmet etmiş fahri kuran Kursu öğreticiliği yapmış  liyakatli tecrübeli KPSS dhbt mülakat sistemiyle bu görevi yapmış 25 bin fahri öğreticiye bu görev kadro neden verilmiyor?? Geçmişe dönük fahri öğreticilerin SGK prim günleri hesap edilerek  kadro hakkı neden verilmiyor ?? Kadrolu istihdam neden sağlanmıyor

SORU: 8
Kadrolu ve sözleşmeli olarak atanan kardeşlerimizin taşıdığı bütün şartları taşıyarak görev yapan ve 4-6 yaş kuran kurslarının temelini atan FAHRİ KURAN KURSU ÖĞRETİCiLERi ne zaman kadro haklarına kavuşacaktır ??"

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN  UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Umutla bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yaparsa chp yapar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
herşey seçimle olacaksa her gün seçim olsun bu insanların öasgdur edilmesidir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayın vekilimiz bizleri çok mutlu ettiniz desteğiniz bizim için çok onemli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Destekleriniz için çok teşekkürler hala bekliyoruz bizlerin mağduriyeti giderilsin