Fahrettin Koca'nınn Sağlık Personellerine Maaş Zammı Açıklamasında Dikkat Çeken Detay
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fahrettin Koca'nınn Sağlık Personellerine Maaş Zammı Açıklamasında Dikkat Çeken Detay

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sağlık personellerine maaş zammında iyi haber geldi.

Çalışma Hayatı 4 Mayıs 2022 23:51 0
Fahrettin Koca'nınn Sağlık Personellerine Maaş Zammı Açıklamasında Dikkat Çeken Detay

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sağlık çalışanlarına maaş zammı açıklaması.

Sağlık Bakanı Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada sağlık personellerine maaş zammı konusuna değindi. Bakan Koca'nın açıklamasında dikkat edilecek konu doktor, hemşire diğer sağlık personeli ayrımı yapmadan bu açıklamasını yapması oldu. 

Twitter adresi üzerinden bir açıklama yapan Bakan Koca, ülke genelinde 5 günlük bayram izninde toplamda 74 bine yakın sağlık personelinin çalıştığını, görevleri başında insanların hizmetine koştuklarını söyledi. Bazı personellerin bönet sonrası mesaiye de devam ettiği bildirilirken Bakan Koca, " 73.965 SAĞLIK ÇALIŞANI bayram tatilinde, ülkenin dört bir yanında görev başındaydı. Nöbetçi olanlardan bir kısmı göreve nöbet sonrası da devam etti. Böyle kaç meslek grubu var? İtibar ve emeğin daha iyi maddi karşılığı sağlık çalışanının hakkı. Sonuç çok yakın." ifadelerini kullandı. 

ZAM AÇIKLAMASINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Bakan Koca'nın bu açıklamasına baktığımızda sağlık çalışanı ifadesinin kullanıldığı, sadece doktor ile diğer sağlık personelleri ayrımının yapılmadığı görüldü. Bu da hemşire, ebe, teknisyen ve tekniker ile diğer sağlık personeli kadrosunda çalışanlara maaş zammı olacağı yönünde yorumlandı. 

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ: İŞTE TARİH

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan AK Partili Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 ay önce talimat verdiğini söyledi ve "Bütçe dengeleri çerçevesinde bunu hayata geçirmek için gayret ediyoruz. İlk anda ki yapılan biraz yanlış anlamaydı. Sanki en yüksek rakam 5 bin TL, en düşük rakam 2.5 bin TL gibi bordro ücretlerinde bir artış ortaya çıkacaktı. O artışı zam diye anladılar. Şimdi onu farklı bir şekilde düzenleyip Mayıs ayı içerisinde bunu gerçekleştiririz." ifadelerini kullandı. 

KİMLERE ZAM GELECEK?

Henüz konunun detayları açıklanmadı. Ancak Bakan Koca'nın açıklamasına baktığımızda kapsamın genişleyeceği görüldü. Söz konusu durum için önümüzdeki günlerde net açıklama gelmesi ve hangi kadroda çalışan personellere ek zam yapılacağının kesinleşmesi bekleniyor. Peki sizce hangi kadrolara ek zam gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SAĞLIK PERSONELLERİNE EK ZAM AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç