Fahrettin Koca'dan 85 Bin Personel ve İşçi Alımı Müjdesi (Sağlık Bakanlığı Hastanelere Alım Yapacak 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fahrettin Koca'dan 85 Bin Personel ve İşçi Alımı Müjdesi (Sağlık Bakanlığı Hastanelere Alım Yapacak 2022)

Sağlık Bakanı Koca , hastanelere yapılacak 85 bin personel ve işçi alımına değinerek alım hakkında son durumu aktardı.

Fahrettin Koca'dan 85 Bin Personel ve İşçi Alımı Müjdesi (Sağlık Bakanlığı Hastanelere Alım Yapacak 2022)

Sağlık Bakanı Koca 85 bin personel ve işçi alımı müjdesini verdi.

Bakan Koca yaptığı son dakika açıklamasında gündemei lişkin konuları değerlendirdi. Beyaz Reform'u değerlendiren Bakan Koca, “Şu ana kadar 6 binden fazla hekim kamuya dönmek üzere başvurusunu yaptı. Bunlardan 5 bini uzman hekim. Sadece İstanbul’da 1350’yi buldu. Ankara’da 650’yi geçti. İzmir’de 600’e yaklaştı. Hatay’da 130’u buldu. Diyarbakır’da 170’i buldu. Batman’da 44 hekimi buldu. Bütün illerden yüksek oranda başvuru var. Sadece Bayburt ve Gümüşhane de henüz başvuru olmadı. Ayrıca, başvuranlardan çocuk hekimi 500’ü geçti, anestezist 420, kadın doğum ve dahiliye uzmanı her biri yaklaşık 400, radyolog 300’ü geçti. Beyin cerrahı 120, cildiye 115; göz, KBB, fizik tedavi ve kardioloji her biri 200 kişiyi geçti” ifadelerini kullandı.

KAMUDA ÇALIŞMAK DAHA AVANTAJLI

Bakan Koca önümüzdeki günlerde kamuda çalışmanın daha avantajlı olacağını söyledi ve “Kamu, hekimlerin güvenilir limanı olacak. Şunu çok net söyleyebilirim, kamu hastanelerine dönüşler daha da artacak. Bu sayı sadece, ‘ben Beyaz Reform çerçevesinde bu avantajlardan faydalanmak için kamuya dönmek istiyorum’ diyen hekimlerin sayısı. Yeni dönemde biz sağlıkta ‘Beyaz Reform’ diyerek sağlık çalışanlarına ve hekimlere bir gelecek vaat ediyoruz. Taban ücret dışında her işlemin bir karşılığının olduğu, mahsuplaşmanın olmadığı, dolayısıyla her çalışanın mutlaka ek ödeme aldığı bir dönem başlattık. Adil olan ve sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabileceği bir dönem. Bunun karşılığı olarak bir hafta içinde 6 binin üzerinde hekim kamuya geri dönmek için başvurusunu yaptı. Bugüne kadar böyle yoğun bir talep görülmedi. Daha önce açtığımız açıktan atamalarda başvurular 800’ü geçmemişti. Kamuda bizim toplam uzman sayımız zaten 46 bin. Düşünün ki 5 bini uzman olmak üzere 6 bin hekim geri dönmek istiyor. Gelecek hafta açılacak açıktan atama kadrolarına daha fazla başvuran hekimim olacağını tahmin ediyorum” dedi.

85 BİN ATAMA OLACAK

Bakan Koca açıklamasında 85 bin personel alımı çalışmalarının devam ettiğini söyledi ve “Bu dönemde 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere, bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler, sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz” dedi.

İLAN GELİNCE KAÇIRMAMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (21)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alım ne zaman olacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Malatya olucak mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hatayda alim olacak mi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kızım için inşallah adana ve cevresindede hastanelere alim olur liseden sağlık mezunu başkanımızdan şimdiden Allah razı olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adana ve kozanda da olsa hastanelere alim liseden sağlık bitirmiş gençlerimize