Fahiş kira zammı yapan ev sahiplerine hapis cezası şoku
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fahiş kira zammı yapan ev sahiplerine hapis cezası şoku

Son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada adalet bakanlığı fahiş kira zam yapın ev sahiplerine hapis cezasının gündemde olduğunu bildirdi.

Emlak 6 Haz 2023 22:24 1
Fahiş kira zammı yapan ev sahiplerine hapis cezası şoku

Son dakika açıklaması geldi. Adalet bakanlığı tarafından yapılan açıklamada fahiş kira zammına hapis cezasının gündemde olduğu belirtildi.

Seçimlerin sona ermesinden sonra hükümet piyasalara müdahale etmeye hazırlanıyor bu kapsamda ilk müdahale edilecek konu fahiş kira artışları olacak. Bilindiği üzere geçen sene fahiş kira zammına engel olmak için kiraları bir yıllığına %25 zam sınırı gelmişti. Bu sınır normal şartlarda temmuz ayında sona eriyor. Bu tarihten sonra ev sahipleri yıllık TÜFE ortalamasına göre kira zammı yapabilecek. Ancak hükümet yetkilileri yaptıkları açıklamada %25'lik Zam sınırı uygulamasının uzatılacağını söylemişti.

Fahiş kiraya önlem için çalışmalara başlayan adalet bakanlığı, fahiş kira zammı yapıp kiracıyı mağdur edens sahiplerine hapis cezası verilmesini Öngören bir çalışma yapıyor. Düzenlemeye göre kiraları yüksek oranda arttıran ev sahiplerine üç yıla kadar hapis cezası verilecek. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi ve hızlı şekilde yasalaşması bekleniyor. Düzenlemeden haberdar olmak için finans7.com sitesini takip de kalın 

sizce fahiş zam yapan ev sahiplerine üç yıllık hapis cezası fazla mı yoksa az mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Allah ev sahiplerine merhamet versin oturan kiracıya çıkartıp daha fazla kira alsınlar diye başkasına kiralıyorlar hemde kamu çalışanı istiyorlar kamu da çalışmayan sokakta otursun ne yapalım 3 liralık evlere 5 lira diyorlar Allah yardımcımız olsun