Fahiş kira zamlarını şikayet edin: İşte şikayet hattı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fahiş kira zamlarını şikayet edin: İşte şikayet hattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında fahiş kira zamlarına karşı vatandaşların şikayet etmesi gerektiğini söyledi.

Emlak 25 Şubat 2023 16:00 4
Fahiş kira zamlarını şikayet edin: İşte şikayet hattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan fahiş kiralarla ilgili son dakika açıklaması geldi.

Fahiş kira zamları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada fahiş kira zammı yapanların bildirilmesini istedi ve çağrıda bulundu.Bakan Soylu yaptığı son dakika açıklamasında "Hem Diyarbakır'ımıza hem de diğer 10 ile başsağlığı diliyorum. Bunu deprem olarak tanımlamak bu afeti tam olarak anlatamamak gibi bir anlayışla bizi karşı karşıya bırakır. Biz daha önce depremler yaşadık, bu kadar yaygınını hem görmedik hem de tecrübe etmedik. Antakya'da sadece 15 milyon ton enkazdan bahsediyoruz. 26 binin üzerinde toplam arama kurtarma çalışması yapılan bina var. 3 Hollanda büyüklüğü olan bir depremle karşı karşıya kaldık. Hala daha da artçıları devam eden bir afetle karşı karşıyayız" dedi.

Enkaz çalışmalarının başladığını, yemek giysi ulaştırıldığını söyleyen Bakan Soylu, her yere en kısa süreçte gidildiğini söyledi ve "Herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşamış değiliz. Devletin tüm kuruluşları el birliğiyle deprem bölgesinde çalışmaya devam etmiştir. Bu büyük depremden istifade etmek isteyenler olabilir. Örneğin fahiş kira artışları deprem bölgesinin deprem kadar acıtıcı bir gerçeğidir. Bu bizi üzmektedir. Tabii devlet olarak gereğini yerine getiriyoruz. İnsanlara 2. bir afet yaşatmanın gereği yok. Böyle bir şeyi istemek kiracıdan hakikaten doğru bir yaklaşım değildir. Kiracı çıkarmak doğru bir yaklaşım değildir" dedi.

KONTEYNER EVLER İÇİN BAŞVURU

Şehirlerin yeni yerleri hakkında açıklama yapan Bakan Soylu, konteyner evler için başvuruların devam ettiğini söyledi ve "Şehirlerin yeni yerlerinin planlanması konusunda da adımlar atılıyor. Bir yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, AFAD, MTK olarak bir araya gelerek uzun uzun tartışıldı. Şehrin odalarından, borsalarından, teknik odalarından aynı zamanda şehrin siyasetçisi hep birlikte bir araya gelerek yeni yapılacak yerlerin nerde yapılacak olmasını hep beraber tartışıyorlar, değerlendiriyorlar. Tüm bunlar yapılırken konteyner kentlerle ilgili çalışmalar sürüyor. Toplam başvurusu sayısı 421 bin oldu. Değerlendirmeler ve başvurular devam edecek" ifadelerini kullandı.

İLK DEFA KİRA YARDIMI

Kiraya geçecek depremzedelere kira yardımının ilk defa bir afette yapıldığını söyleyen Bakan, "Gerek konteynerler olsun, gerek kiralar olsun destek olacak. İlk kez bir afette kiracılara kira yardımı yapılıyor. Taşınma yardımı 15 bin lira. Kira yardımı da ilk kez yapılıyor. Vatandaşımızın bu Deprem sonucunda mağdur olmaması için süreç çalışıyor. Bu afet hayatı durdurdu. Özellikle bazı alanlarda geçici esnaf dükkanları oluşturularak şehrin hareketliliğini sağlayacak adımlar atılacak. Burada özellikle bir konu başından itibaren spekülate ediliyor. Deprem sabahı askerin çıkılmasına izin verilmedi, buna yanıt verdik. Birileri yalana devam ediyor. Deprem 4.17'de oldu biz 05.00 gibi AFAD'daydık. Cumhurbaşkanımıza Haber verildi. Biz hemen AFAD'a geçiyoruz dedik. Uluslararası yardım istedik tüm dünyadan. Böyle bir yerde kendi askerimiz, herkes teyakkuz halindeydi. Ayıp edildiğini, kurumların üzerinden bir yıpratmanın kimseye faydası olmayacağını hepimizin sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

FAHİŞ KİRA ZAMLARI

Fahiş kira zamları ile ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, "Güvenlik konusunda 3 katına çıkardık. Korunması gereken enkazlar var. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Özellikle acil yıkılması gereken binalarla ilgili gerekli hazırlıklar yapıldı. Nitelikli yıkım için bütün yükleniciler çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımız hasarlı binalardan uzak durmalı, artçı sarsıntılar devam ediyor. Fahiş fiyatla ilgili milletimizin canını acıtanların peşindeyiz. Zaten o paranın bir hayrı da gelmez. Vefat eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah zorlukları kolaylaştırsın. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

FAHİŞ ZAMLARI BİLDİRİN: İŞTE BAŞVURU

Bakan Soylu, deprem sonrası fahiş kira artışları için yurttaşlara kamu kuruluşlarına şikayet başvurusu yapmaları konusunda çağrıda bulundu. "Vatandaşlarımız, fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabilir" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Ay Önce
kim önüne geccek bunun yanı istemiyorsan çık diyorlar
Ziyaretçi 17 Ay Önce
benim ev kiram 1125 tlydi 5000 TL çıkarttılar yani asgari ücretle gel geçin evden çıkmaz sıkıntı Taşıma parası emlakçı depozito vb nerden bulcz
Ziyaretçi 17 Ay Önce
internet sitelerine bakılması fahiş kira artışları görünüyor
Ziyaretçi 17 Ay Önce
fahiş kira zammını sadece fetöcü kancık, namussuzlar yapar. Çünkü fetöcüler paraya tapar, Allah'a değil.