Fahiş Fiyata Dur Diyecek Adım! 10 Bin Konutluk Arsa Satışa Çıkıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fahiş Fiyata Dur Diyecek Adım! 10 Bin Konutluk Arsa Satışa Çıkıyor

TOKİ, 10 bin konutluk arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkarıyor. TOKİ arsa satışı yapılacak iller ve açık artırma tarihleri belli oldu. İşte detaylar...

Emlak 21 Haz 2022 16:35 2
Fahiş Fiyata Dur Diyecek Adım! 10 Bin Konutluk Arsa Satışa Çıkıyor

Fahiş fiyata dur diyecek adım! TOKİ, 10 bin konutluk arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkarıyor.

TOKİ arsa satışı yapılacak iller ve açık artırma tarihleri belli oldu. İşte detaylar...

Kira ve konut fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı sonrası hükümet vatandaşı koruyacak adımları tek tek atmaya devam ediyor. İlk olarak kira artış oranlarına yüzde 25 sınırı getirildi ve bir yıl boyunca ev sahiplerinin kiralara yüzde 25'den fazla zam yapamayacağı kesinleşti. Bunun yanında ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunların çözülmesi adına 'arabuluculuk' sistemi zorunlu hale getirildi. 

Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fahiş fiyatlarla başa çıkılması adına hazine arazilerinin satışa çıkacağı ve buraya konutlar inşa edilerek fiyatların düşürüleceğini duyurmuştu.

TOKİ ise vatandaşlara ucuz konutun kapısını açmak adına yeni projelerini gerçekleştireceği bir alan yaratmak istiyor. Bu kapsamda birçok ilde 10 bin konutluk arsa satışa çıktı. 

10 BİN KONUTLUK ARSA SATIŞA ÇIKIYOR!

TOKİ konut yatırımı yapmak için 10 bin konutluk arsayı açık artırma yöntemi ile satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Söz konusu açık artırma Ankara'da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ve İstanbul'da TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşecek. 10 bin konutluk arsa satışı, kentsel dönüşüm ve konut projelerine kaynak sağlayacak. 

27 İLDE MUHTELİF ARSA

Açık artırma İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Antalya, Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Uşak'taki arsalar için 29 Haziran'da; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Konya, Kayseri, Sivas, Çorum, Aksaray, Elazığ, Afyonkarahisar, Amasya, Kastamonu, Kırıkkale, Samsun, Kars, Hakkari illerinde ise 30 Haziran'da satışa çıkarılacak. Açık artırmada ÜFE oranı altı aylık dönem için en fazla yüzde 12,5 oranında uygulanacak.

Arsa satışları hem Ankara hem de İstanbul'daki TOKİ binalarında ayrı ayrı gerçekleştirilecek. 

Öte yandan TOKİ 150 bin konut projesi için geri sayımda sona geliniyor. TOKİ 81 şehirde ucuza 150 bin konut satacak. Eylül ayında başvuru başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Kahramanmaraş nerede
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arsa çıkacakta konut yapılacakta ucuza satılacakta ohoooo