Fabrikada Süt Banyosu Yapmıştı: Tazminat Kazandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fabrikada Süt Banyosu Yapmıştı: Tazminat Kazandı

Konya Meram'da bir süt fabrikasında süt kazanının içinde video çekip sosyal medyada yayınlayan kişiye tazminat verilecek.

Sağlık 10 Haz 2022 12:20 0
Fabrikada Süt Banyosu Yapmıştı: Tazminat Kazandı

Fabrikada süt banyosu yapan kişiye ödül verildi.

Konya'da bir süt fabrikasında çekilen görüntüler geçen yıllarda büyük tepki toplamıştı. Yaşanan skandal sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatılmış ve firmaya ceza kesilmiş, süt banyosu yapıp sosyal medya üzerinde yayınlayan kişi ise gözaltına alınıp 6 gün cezaevinde tutulmuştu. 

İŞYERİ KAPATILDI

Yaşanan skandal sonrasında işyeri hakkında inceleme başlatıldı veo nay belgesi iptal edilerek işyeri kapatıldı.

İşter o görüntüler:

TCK 185'inci maddesinde yer alan aşağıdaki maddeye göre iki isim hakkında dava açıldı:

"İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilir"

Açılan davanın karar duruşmasında iki isim de beraat etti. 

"SUÇSUZ YERE YATTIM: 120 BİN LİRA İSTİYORUM"

Bunun ardından maddi ve manevi zarara uğradığını söyleyen bu kişi maddi ve manevi tazminat davası açtı. Yaptığı açıklamada, "6 gün suçsuz yere cezaevinde tutuklu kaldım. Avukatım aracılığıyla 100 bin lira manevi, 20 bin lira da maddi tazminat davası açtık. Psikolojim kötü etkilendi. Sonuçta tüm dünyaya reklam olduk. İnsanlar tanıyor, iş bulamamıştım. Şimdi güçlükle bir iş buldum. Hayata tutunmaya çalışıyorum. Bu yüzden tazminat davası açtık, o da pek olumlu olmadı. Çıkan kararda maddi 450 lira, manevi ise 700 lira verilecek. Ödenecek tazminat yeterli değil. 6 gün cezaevinde boşu boşuna tutuklu olarak kaldım. Psikolojim ve aile düzenim altüst oldu" dedi.

Mahkeme heyeti ise 1150 TL tazminat ödenmesine hükmetti. Bunun üzerine Sayar, "Ödenecek tazminat yeterli değil. 6 gün cezaevinde boşu boşuna tutuklu olarak kaldım. Psikolojim ve aile düzenim altüst oldu" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç