EYT'lilerin banka promosyonu alma şartları açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT'lilerin banka promosyonu alma şartları açıklandı

EYT'liler emekli olur olmaz promosyon almayacak. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların promosyon alma şartları belli oldu. İşte şartlar.

Bankalar 13 Ocak 2023 08:47 0
EYT'lilerin banka promosyonu alma şartları açıklandı

EYT'liler için promosyon alma şartları açıklandı.

Önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin personel için emeklilik müjdesi gelecek. Yasa çıktıktan sonra emekli olabilecek personeller , bankaların promosyon ödemelerinden faydalanabilecek. En merak edilen konu ise EYT'lilerin hemen emekli banka promosyonu alıp almayacağı konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda EYT'lilerin banka promosyonu alma şartlarına ve bankaların ne kadar promosyon ödemesi yaptıklarına yer verdik.

osyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal yaptığı son dakika açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin çıkmasından sonra emekli olacak EYT'lilerin hemen promosyon alamayacağını , bunun için öncelikle maaşın bağlanması ve maaşın yatması gerekmektedir. Maaş yattıktan ancak 3 gün sonra promosyon almaya hak kazanabilecekler.

Maaş hesaba yattıktan 3 gün sonra emekli vatandaş, banka ile promosyon anlaşması imzalayacak ve 3 yıllığına maaşını o bankadan alması için kendisine promosyon ödemesi yapılacak.

3 YIL BİTMEDEN BANKA DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Evet. Banka size 3 yıllığına promosyon ödemesi yapacak. 3 yıl dolmadan maaşınızı aşka bankaya transfer etmek istediğinizde promosyon sözleşmenizi iptal edip diğer bankaya geçebilirsiniz. Ancak diyelim ki 6 bin lira promosyon aldınız ve promosyon sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kala maaşınızı taşımak istediniz. O zaman banka , 2 bin lirayı sizden geri isteyecek. Ancak o durumda maaşınızı taşıyabileceksiniz.

BANKALAR NE KADAR PROMOSYON VERİYOR?

SGK tarafından açıklanan banka promosyon miktarları taban rakamları şu şekilde:

3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,
3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,
7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,
10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL

Özel bankalarda ise bu rakamlar artmaktadır. Türkiye Finans 7 bin 500 liraya kadar promosyon verirken birçok özel banka 7 bin liraya kadar promosyon veriyor. Sizce bu rakamlar yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. 

PROMOSYONLAR ARTACAK

2 milyon 250 bin emekli , bankaların iştahını kabarttı. Bu nedenle Mart ayı ile birlikte yeni promosyon rakamlarının açıklanması, promosyonların 10 bin liraya kadar çıkarılması bekleniyor. Promosyon zammı geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç