EYT'lilerden örnek davranış: İlk maaşları ile ne yapacaklarını açıkladılar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT'lilerden örnek davranış: İlk maaşları ile ne yapacaklarını açıkladılar

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlardan örnek davranış geldi. EYT'liler, ilk maaşı ile ne yapacaklarını açıkladı.

Emekli Haberleri 25 Şubat 2023 08:25 1
EYT'lilerden örnek davranış: İlk maaşları ile ne yapacaklarını açıkladılar

EYT'lilerden örnek davranış.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar yaptıkları son dakika açıklamasında, EYT yasasının meclisten geçmesi ile emekli olduktan sonra ilk maaşlarını deprem bölgesine bağışlayacaklarını paylaştı. Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan EYT'liler, kalplerinin deprem bölgesindeki yurtdaşlar için çarptığını ve çalışamadığı için bölgeye yeterince yardım gönderemediğini söyledi.

Açıklamada EYT'liler, emekli olduktan sonra ilk maaşı ile hemen bölgeye yardım göndereceklerini söyledi. Bazı paylaşımlar şu şekilde:

"İş bulamayan bir EYT'liyim. Emeklilikte yaşa takılanlar yasası çıktıktan sonra gelecek ilk maaşını deprem bölgesine göndereceğim"

"EYT yasası çıkınca ilk maaşıla adak adamıştım. Adak yerine ilk maaşını deprem bölgesine göndereceğim"

"Deprem bölgesindeki kardeşlerime destek olmak için ben de ilk maaşımı deprem bölgesine yollayacağım"

Siz ilk emekli maaşınız için ne adamıştınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR YASA TEKLİFİ 28 ŞUBAT'TA MECLİS'TE

28 Şubat tarihinde meclis toplanacak. 1 aylık aradan sonra toplanacak mecliste ilk gündem maddesinin EYT olduğu açıklandı. 28 Şubat 2023 Salı günü Genel Kurul'a EYT düzenlemesi gelecek ve genel kurulda görüşmeleri başlayacak. Kısa sürede görüşmelerin sona ermesi ve Mart ayının ilk haftasında düzenlemenin meclisten geçip Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdikten sonra emeklilikte yaşa takılanlardan emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar, e devlet üzerinden ve SGK'dan emeklilik başvurusu yapabilecek.

Meclis açıldığında, EYT düzenlemesi yürürlüğe girdiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Ay Önce
guzel eyt liler adina cok sewindim ins hadi bakalim birde şu bizim verilen ehliyet affi icerigi genisletilirse cok iyi olcak sadece uyusturucu haricine af verilirse cok iyi olur