EYT'liler için emekli maaşı hesaplama ekranı güncellendi: Ne kadar emekli maaşı alırım Tıkla TC ile öğren
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT'liler için emekli maaşı hesaplama ekranı güncellendi: Ne kadar emekli maaşı alırım Tıkla TC ile öğren

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada EYT'liler için emekli maaşı hesaplama modülünün güncellendiğine yer verildi.

Emekli Haberleri 18 Ocak 2023 21:57 1
EYT'liler için emekli maaşı hesaplama ekranı güncellendi: Ne kadar emekli maaşı alırım Tıkla TC ile öğren

SGK, EYT sonrası sayfayı güncelledi: İşte emekli maaşı hesaplama.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi gelecek hafta meclise geliyor. TBMM'ye gelecek EYT yasası ile birlikte 2 milyon 250 kişinin emekliliklerinin yolu açılacak. Bugün EYT yasası ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYTnin bakanlıklarından çıktığını artık meclisin takdirinde olduğunu söyleyerek, ''Bundan sonraki süreç TBMM'de işleyecek'' ifadelerini kullandı.

AKBAŞOĞLU TAKVİMİ AÇIKLADI

Mecliste EYT teklifinin yasaya dönüştürülmesi çalışmalarının başladığını söyledi ve  "EYT’yi de Allah nasip ederse önümüzdeki hafta Meclisin gündemine getireceğiz, Meclis Başkanlığımıza vereceğiz. Ve bu konuyla ilgili kanun teklifi çalışmalarına milletvekili arkadaşlarımızla beraber başladık. EYT’yle ilgili teknik çalışmayı Çalışma Bakanlığımız tamamlamıştır. 2 milyon 250 bin insanımızı evvelemirde ilgilendiriyor, toplamda 5 milyona yakın insanımızı ilgilendiriyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyuyla paylaştığı üzere, herhangi bir yaş şartı olmaksızın 8 Eylül 1999 tarihi itibarıyla ondan daha önce hangi hukuki statü söz konusu ise aynı hukuki statüye dair emeklilik hakları kazanılmış olacak ve inşallah, muhtemelen önümüzdeki hafta kanun teklifini Başkanlığımıza sunacağız; şubat ayı içerisinde bunu Meclisin takdiriyle yasalaştırıp bütün EYT’li kardeşlerimizin mart ayında emeklilik maaşlarını almalarını hep beraber sağlayacağız inşallah" dedi.

EYT meclise gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

MAAŞ HESAPLAMA MOTORU AÇILDI

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında maaş hesaplama modülünün yeniden güncellendiğini söyledi. Söz konusu modüle baktığımızda aşağıdaki ekranın karşımıza çıktığı görülüyor:

Öncelikle yukarıdaki linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada yukarıdaki ekran karşınıza çıkacak. Bu ekranda kimlik numaranızı SSK sicil numaranızı baba adınızı ve il ile doğum tariihnizi girerek emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi öğrenebileceksiniz. SSK sicil numaranızı ise e devlet kapısı üzerinden öğrenebilirsiniz.

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Temuzdaki guncelemede asgari ücretle aynı artış olmuştu malesef şimdi yüzde 16 artış olmuş oysaki memura yüzde 30 zam yapılmıştı en azında memur kat sayısı kadar artması gerekti hatırlarsanız kıdem tazminatta ilk önce 17905 dediler oda yüzde 16 idi sonrada tekrar duzeltildi 19980 cikti buyuk hayel kirikligi oldu eflasyona gore artmasi