EYT'de Son Günler Hareketli Geçiyor: İşte Son Gelişmeler (Emeklilikte Yaşa Takilanlar 1 Saat Önce Son Dakika 2022 Neler Oldu)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT'de Son Günler Hareketli Geçiyor: İşte Son Gelişmeler (Emeklilikte Yaşa Takilanlar 1 Saat Önce Son Dakika 2022 Neler Oldu)

Emeklilikte yaşa takılanlar için son günler hareketli geçiyor. İşte yaşanan son gelişmeler ve EYT'de son durum.

Emekli Haberleri 8 Tem 2022 23:12 0
EYT'de Son Günler Hareketli Geçiyor: İşte Son Gelişmeler (Emeklilikte Yaşa Takilanlar 1 Saat Önce Son Dakika 2022 Neler Oldu)

Emeklilikta Yaşa Takılanlarda son dakika gelişmeler.

Son günlerin gündem konusu emeklilikte yaşa takılanlar konusu oldu. Hükümet kanadından yapılan son açıklamalar EYT'lileri umutlandırırken heyecanla Ekim ayı beklenmeye başlandı. 

MECLİS TATİLE GİRDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Temmuz günü tatile girdi. 3 ay sürecek tatil 1 Ekim tarihinde sona erecek ve yeni yasama yılı 1 Ekim tarihinde başlayacak. 

HÜKÜMETTEN SON AÇIKLAMALAR

AK Parti 'den yapılan son açıklamalarda EYT için Ekim ayı işaret edildi. İşte o açıklamalar:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "O dosya da önümüzde duruyor. O dosyada da mesafe kat ettiğimiz zaman , o dosyayı da açtığımız  zaman kamuoyu ile paylaşacağız. Yani şunu herkesin bilmesi gerekiyor. TC emekçilerini koruyan bir devlettir. Demokratikleşme süreci ilerledikçe de bu atılımlarımız devam edecek. Yani biz , bütün sosyal meseleleri, görev alanlarını, her sosyal meseleleri çözeceğiz. O dosya kapalı demeyiz. Şimdilik açıyoruz. diyorum dedi."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "Emeklilikte Yaşa Takılanla (EYT) meselesi masamızda. Türkiye’nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye’nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:  "Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır."

ÖZGÜR ERDURSUN: EYT ÇIKINCA İLK EMEKLİ OLACAKLAR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun: "08.09.1999 tarihine kadar sigortalı olan, 18 yaş baz alınarak kadınlar 20, erkekler 25 yıllık sigortalılık süresini tamamlamışlarsa, SSK’da 5.000, Bağkur ve Emekli Sandığında kadınlar 7.200, erkekler 9.000 günü tamamlamışlarsa EYT yasası çıkar çıkmaz emekli olurlar."

"08.09.1999 tarihine kadar sigortalı olan EYT’lilerin SSK mı! Bağ-Kur mu! Emekli Sandığı mı! Hangi statünün şartlarına göre emekli olacakları son 2520 gün primlerine bakılarak belirlenecek… SSK, Kadın Erkek 5.000 gün, Bağ-Kur ve Emekli Sandığında Kadınlar 7.200 Erkekler 9.000 gün" 

EYT EKİM'DE

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili hükümetin şimdi bütçe çalışmaları yaptığı öğrenildi. MEclis açılana kadar düzenlemenin tamamlanması ve meclise sunulması bekleniyor. Gelişmelerden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç