EYT'de Son Dakika Açıklamaları: Emeklilikte Yaşa Takılanlar 1 Saat Önce Ne Yaşandı 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT'de Son Dakika Açıklamaları: Emeklilikte Yaşa Takılanlar 1 Saat Önce Ne Yaşandı 2022

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası çıkacak mı? EYT'de son açıklamalar nedir? Seçim öncesi EYT çıkacak mı? İşte son bilgiler.

Yaşam 26 Nisan 2022 21:44 0
EYT'de Son Dakika Açıklamaları: Emeklilikte Yaşa Takılanlar 1 Saat Önce Ne Yaşandı 2022

Emeklilikte yaşa takılanlar son günlerde yaşanan gelişmeler.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklamaları geliyor. Açıklamalar geliyor gelmesine ama son açıklamalar EYT'lilerin umutlarını bitirdi. Hükümet kanadından gelen çelişkili açıklamalarla kafası karışan EYT'liler, son açıklama ile artık tamamen umudunu kaybetti.

Geçen gün bir televizyon programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin , emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çalışma olacak mı olmayacak mı sorusuna değindi. Bakan Bilgin açıklamasında siyasilerin son günlerde yaptığı EYT açıklamalarını hayretle izlediğini söyledi. EYT konusunun hükümetin gündeminde olmadığını söyleyen Bakan Bilgin, bu konuyu canlı yayında kısa kesti ve çalışmamız yok dedi. İşte o açıklama:

Açıklama , yukarıdaki videonun 23. dakikasından sonra geldi. 23. dakikadan sonra gelen açıklama şu şekilde: "Ben tartışmaları bazen mecliste de tartışmalar oluyor. Bazı açıklamalarda bulunan milletvekillerimiz de oluyor. Tabi siyasilerin bu açıklamaları yapması doğal bir şey. Siyasetçi kendi perspektifinde sorunu bir şekilde ortaya koymaya çalışıyor. Şu anda gündemimizde bu konu yok. Ben gündemimizde olan konuları konuşmayı seviyorum."

 

EMİN AKBAŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

AK Parti Milletvekili ve Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, yukarıdaki açıklamadan 2 hafta önce EYTlileri umutlandıran bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "EYT'li kardeşlerimizle de helalleşeceğiz. " dedi. İnşallah bu yasal bir düzenleme ile Genel Kurul'a gerecek. Muhataplarla birlikte istişare ile şekil verilecek, bu anlamda 3600 ek göstergeyi polislerimize vereceğiz, 3600 ile beraber, sözleşmeli personelimizin durumu ele alınacak, ondan sonra da EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak."

 

HÜKÜMETE YAKIN GAZETE YOL HARİTASINI AÇIKLADI

Hükümete yakın Sabah Gazetesi yazarları , Akbaşoğlu'nun EYT açıklaması sonrası 4 aşamalı yol haritasının hazırlandığını ve baız formüllerin masada olduğunu bile iddia etmişti. Ancak bu iddialar havada kaldı.

YAŞA TAKILANLAR 1 SAAT ÖNCE HIZLANDIRDI

Bu açıklamalar sonrası emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, parti üyeliklerini iptal etmeye başladı ve bunu sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. 1 saat önce yaşa takılanlar paylaşımlarını yaptı.

 

EYT'LİLER MİTİNG DÜZENLİYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar millet ittifakı genel başkanlarına mitinglerinin davetiyelerini veriyor ve onları mitinglere davet ediyor. Muhalefet partileri bu konuda desteklerini emeklilikte yaşa takılanlara iletiyor ve 2023 seçimlerini işaret ediyor. 

 

ÇALIŞMA OLACAK MI?

Son açıklamalar, herhangi bir çalışma olmayacağını gösteriyor. Ancak 2023 yılı seçimlerine 14 ay kala anketlerde durum istenilen gibi olmazsa EYT konusunda bir düzenleme gelebilir. EYT haberlerinden haberdar olmak, gündem çalışmalarına katılmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç