EYT'de Riskli Tarih Açıklandı: Ertelenebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT'de Riskli Tarih Açıklandı: Ertelenebilir

Emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada EYT düzenlemesinin riskli bir tarihe denk geldiğine yer verildi.

Ekonomi 17 Nisan 2022 14:37 4
EYT'de Riskli Tarih Açıklandı: Ertelenebilir

EYT'de tarih riskli.


Emeklilikte yaşa takılan yüz binlerce vatandaş, EYT'lilerin sorunu 2022yılında çözüme kavuşturulacak açıklamasından sonra kritik Mayıs ayını beklemeye başladı. Hükümet yetkililerinden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen açıklamalarda emeklilikte yaşa takılanlar konusunun bu sene çözüleceğine yer verilmiş ve kritik bir de tarih verilmişti.


10 MAYIS'TA EK GÖSTERGE VE SÖZLEŞMELİLERE KADRO TOPLANTISI VAR

10 Mayıs 2022 Salı günü Çalışma Bakanlığı'nda önemli bir toplantı olacak. Milyonlarca kamu personelini yakından ilgilendiren toplantıda 3600 ek gösterge zammı ve sözleşmeli personellere kadro konuları görüşülecek. Bir günde sona ermesi zor görünen toplantıda ek gösterge sözleşmelilere kadro için düzenleme yapılacak, yasa tasarısının genel çerçevesi tamamlanmış olacak. Yasanın hazırlanması sonrası düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak.


EYT YAZDAN SONRAYA KALABİLİR

Emeklilikte yaşa takılanlar konusu ise bu düzenlemenin hayata geçmesinden sonra gündeme alınacak ve çalışma yapılacak. Ancak burada bir sorun var. Çünkü her sene Temmuz ayında TBMM tatile giriyor. 10 Mayıs'ta toplantı yapılacak ve ek gösterge ile sözleşmelilere kadroda genel çerçeve belli olacak. Daha sonra yasa tasarısı hazırlanacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilecek.


Komisyonda görüşülecek düzenleme , daha sonra Genel Kurula sevk edilecek. Genel Kurula sevk edilecek yasa tasarısının Haziran'da ancak çıkması tahmin ediliyor. Haziran'da çıkması sonrası emeklilikte yaşa takılanlar konusu gündeme gelecek ve EYT için Çalışma Bakanlığı koordinesinde toplantılar yapılacak. Toplantıların yapılması, düzenlemenin belirlenmesi, yasa tasarısının hazırlanması meclise sunulması derken araya Meclis tatilinin girmesi yüksek ihtimal.


MECLİS TATİLİ NE ZAMAN BİTER?

TBMM tatili her sene Temmuz ayının ikinci ya da üçüncü haftasında başlar. Tatil Ekim'in ilk mesai gününe kadar devam eder ve genellikle 1 Ekim'de meclis açılır. Ancak bu sene 1 Ekim hafta sonuna denk geldiği için TBMM'nin 3 Ekim 2022 günü Pazartesi günü açılması ve yeni yasama yılına bu tarihte başlanması bekleniyor.


YETİŞMEZSE...

EYT düzenlemesinin meclis tatile girmeden yetişmemesi durumunda yeni tarih 3 Ekim. 3 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek ilk oturum ile meclisin açılması ve kalan işlerin bu tarihten sonra gündeme sırayla alınarak görüşülmesi bekleniyor. Tatile kadar ek gösterge ile sözleşmeliler konusu çözülürse tatil sonrası ilk gündem emeklilikte yaşa takılanlar olur.


EYT YAZDAN ÖNCE İSTİYOR

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, meclis tatile girmeden önce düzenlemenin çıkmasını istiyor. Bazı EYT'liler ise acele edilmesi durumunda yasanın eksik yapılabileceğini, bu nedenle Ekim'den sonraya bırakılmasını istiyor. Sizce erken mi çıkarılmalı yoksa Ekim'den sonra mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.



Bu haber Finans7 özel haberidir. Finans7.com şeklinde aktif link verilmeden alınması durumunda yasal işlem başlatılır.


Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vekillerin maaşına gelince bir gecede meclisten geçer vatandaşa emekli etliye gelince oyala dur yeter artık biraz vijlan arsa yasayı birgecede çıkarırsınız artık mu masalları kimse yutmaz yani işin özü oyalamayın çıkarağız veya çıkarmayacağız net ılun kul hakkı mahşeri Kübra da ağır gelir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çıksada oy moy yok akp mhp ye
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunlar bütün pilan oyalama zaten secim cözer eyt unutmuycak bu yeter
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bence sonraya kalsın