EYT'de Kapsamın 114 Gün Daha Genişletilmesi Bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT'de Kapsamın 114 Gün Daha Genişletilmesi Bekleniyor

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, kapsamın 114 gün daha genişlemesi beklentisinin olduğunu söyledi.

Emekli Haberleri 26 Ekim 2022 14:32 0
EYT'de Kapsamın 114 Gün Daha Genişletilmesi Bekleniyor

EYT'de kapsamın 3 ay daha esnetilmesi bekleniyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusu hükümet gündeminde. Seçimlere 7 ay kala görüşülmeye devam edilen EYT'nin 2023 yılının ilk ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. aralık ayında meclise geleceği bildirilen emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi, komisyon görüşmelerinden sonra genel kurula sevk edilecek. Genel kuruldan geçtikten sonra da düzenleme yürürlüğe girecek.

KAPSAMIN 114 GÜN DAHA GENİŞLETİLMESİ BEKLENİYOR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamasında EYT için tarihin 8/9/1999 olduğunu, ancak kapsamın 31/12/1999 tarihine kadar genişletilebileceğini, böyle bir beklenti olduğunu söyledi. Erdursun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "EYT’de tarih 08.09.1999 ancak kapsamın 31.12.1999 tarihine kadar genişlemesi beklentisi var" ifadelerini kullandı.

EYT'DE KRİTİK GÖRÜŞME SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ

EYTSYDD Başkanı Gönül Boran, dün yaptığı EYT toplantısı sonrası yaşa takılanlar konusunda son kulis bilgilerini, hazırlıktaki düzenleme hakkında bilgileri paylaştı. Açıklama şu şekilde:

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

AK PARTİ: SENE SONUNA KADAR HEPSİ TAMAM

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin yaptığı açıklamada sene sonuna kadar sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ve emeklilikte yaşa takılanlar konusunun hallolacağını söyledi.

EYT'LİLER EMEKLİ OLUNCA NE KADAR TAZMİNAT ALACAKLAR?

Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olduklarında son çalıştıkları yerde kıdem tazminatı aalcak. Brüt maaşa göre yapılan hesaplamada tablo şu şekilde:

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç