EYT'de İtiraf Gibi Son Dakika Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT'de İtiraf Gibi Son Dakika Açıklaması

Cumhur ittifakı üyesinden itiraf gibi EYT açıklaması geldi. Destici'nin açıklaması yazımızda.

Emekli Haberleri 11 Eylül 2022 17:33 2
EYT'de İtiraf Gibi Son Dakika Açıklaması

EYT'de itiraf gibi açıklama.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir son dakika açıklaması BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici katıldığı bir televizyon programında yaşa takılanlar konusuna değindi ve düzenlemenin erkene alınması gerektiğini söyledi. Ancak DEstici'nin açıklamasında dikkat çeken kısım bir başka yer.

BÜTÇEDEN ÖNCE GELMELİ

Destici, EYT'nin bütçeden önce çıkması gerektiğini söyledi ve "Ben bütçeden önce çıkmasının doğru olacağına inanıyorum. Bütçe Aralık başında görüşülecek. EYT bütçeden önce çıkarılmalıdır. Burada 1 milyon kişi emekli olacak. Maliyeti yıllık devlete 60 milyar gibi yükü var. Türkiye ekonomisi bunu karşılayabilir. Benim doğru bulduğum ve desteklediğim 99 Eylül'ünden önce işe başlayanların tamamını kapsayacak düzenleme. Öyle de çıkacağını ümit ediyorum. Allah'ın izniyle yılbaşından önce çıkacak. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur" ifadelerini kullandı.

Destici açıklamasının devamında "Cumhur ittifakı üyesi olduklarını söyledi ve oy oranları ile ilgili şöyle bir değerlendirme yaptı: "BBP olarak kendi adımız, adaylarımız, listemizle Cumhur İttifakı içerisinde yer almak. Birinci hedefimiz Cumhurbaşkanlığı olduğu için, Cumhurbaşkanı adayımızın kazanması için elbette sahada elimizden geleni göstereceğiz. Zaten adayda hiçbir tereddüt yok. Parlamento seçimlerinde kendi amblem ve adaylarımızla gireceğiz. Hem aldığımız oy oranı ortaya çıkacak hem daha güçlü şekilde parlamentoya gireceğimize inanıyoruz. Cumhur İttifakı'nda bir oy kaybı yaşanmıştı. Temmuz ayı ile birlikte asgari ücret, emekliler, 3600 Ek Gösterge, doktor, öğretmenler ve diğer pek çok kesime iyileştirmeler yapılıp, tedbirler alındı. Bu iyileştirmelerle birlikte düşüş önce durdu, daha sonra yukarıya doğru seyretmeye başladı. 50 bandına gelmedi ama 45'lerin üstüne çıktı. Şu anda 46-47 bandında. Özellikle emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmeliler, KİT'lerde çalışan işçilerimize kadro verilmesi, bütün iyileştirme bekleyen kesimlere iyileştirme yapılırsa, onun da ötesinde enflasyonun yükselişi durdurulup aşağıya doğru ivme görürsek, hayat pahalıyla mücadelede başarı elde edilirse, vatandaş güven duymaya başlar, istikrar dönemine kavuşursa, ki kavuşması için mücadele ediyoruz." dedi.

ASIL DİKKAT ÇEKEN YER: EYT'NİN ÇIKMA NEDENİ NEDENİ MAĞDURİYET DEĞİL OY İÇİN

Bu açıklamasında Destici, oyların düşük olduğu için EYT ve diğer düzenlemelerin geldiğini söylüyor.

EYT haberlerinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara
Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Typ liler kadro bekliyor bu pahalilikta işsiz kalmak istemiyoruz...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediyesirketelamaninakadroyoksaoydayokkkkk