EYT Yasası Yolda: Peki Emeklilikte Staj Sigortası Başlangıç Sayılacak mı Son Dakika 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT Yasası Yolda: Peki Emeklilikte Staj Sigortası Başlangıç Sayılacak mı Son Dakika 2022

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasası için beklemeye devam ediyor. En merak edilen konu ise staj sigortası başlangıcı oldu.

Emekli Haberleri 23 Eylül 2022 18:18 0
EYT Yasası Yolda: Peki Emeklilikte Staj Sigortası Başlangıç Sayılacak mı Son Dakika 2022

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde staj sigortası sayılacak mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son günler hareketli geçiyor. Yaşa takılan milyonlarca vatandaş, düzenlemenin ne zaman hayata geçeceğini, nasıl olacağını merak ederken konu ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Peki staj sigortası başlangıç sayılacak mı? İşte son bilgiler ve detaylar.

BAKAN ARALIK'TA DEDİ

Bakan Vedat Bilgin konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'deki tüm sorunlarla ilgilendiklerini söyleyerek, "Türkiye enflasyonun tahribatına karşı üretici ve esnafımızı koruyacağız. Elbette sorunlarımız var. Enflasyon sorunu var. Esnafın kredi sorunu var. Esnafın karşı karşıya olduğu emeklilikle ilgili sorunu çözeceğiz. Onların her sorunu bizim sorunumuzdur. Çalışanlarımızın sorunu çözmek için de çalışmalar yapıyoruz. Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz” dedi ve yaşa takılanlar konusunun Aralık ayında meclise geleceğini söyledi.

EYT YASASINDA İLK DETAY AÇIKLANDI

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili hazırlanan yasada ilk detay açıklandı ve "Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı söyleyeyim" dedi.

STAJ SİGORTASI BAŞLANGIÇ SAYILACAK MI*

Normalde bu süreler emeklilikten sayılmıyor. EYT düzenlemesinde bu konuda değişiklik yapılabilir. Ancak bu konuda hükümetten , Çalışma bakanlığından bir açıklama gelmedi. Açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç