EYT tamam: Sırada kadro var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT tamam: Sırada kadro var

Son dakika haberi: EYT tamamlandı sırada taşerona, geçici işçilere kadro meselesi var. Peki kimlere kadro verilecek? Belediye şirket işçilerine kadro var mı? TYP kadro, süreklilik gelecek mi? İşte son bilgiler.

Çalışma Hayatı 1 Mart 2023 13:45 310
EYT tamam: Sırada kadro var

EYT tamam. Sırada kadro var.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi sonunda kanunlaştı ve meclisten geçti. Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçmesinden sonra emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, yasanın Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte emeklilik başvurularını SGK'ya ya da e devlet üzerinden yapabilecek.

EYT düzenlemesi hakkında az önce açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici maddeyle, ilgili kanunlara göre, teklifin yürürlük tarihinden sonra aylık bağlanması talebinde bulunanlardan yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olanlar, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran vatandaşlar, emeklilik hakkı elde edebilecek" şekilde düzenlemenin detaylarını paylaştı.

SIRADA YAPILANDIRMA VAR

Emeklilikte yaşa takılanlardan sonra meclis gündemine yapılandırma geleceği açıklandı. Yapılan açıklamada Erdoğan, "Yapılandırma Kanun teklifi de gündeme geliyor. Adli ve idari para cezalarının yanı sıra 2 bin liranın altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarını, ehliyetlerdeki bazı ceza puanlarının kaldırılmasını içeriyor. Ayrıca vatandaşlarımızın ekonomik yüklerini kaldıracak düzenlemeler getiriyoruz. BOTAŞ sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza indirime gidecek. Yüzde 20'lik indirimin serbest piyasadaki fiyata yansımasını bekliyoruz. İnşallah Karadeniz gazını, milli sistemimize vermeye başlayınca çok daha rahat edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA BAKANLIĞINDA KADRO ÇALIŞMASI

EYT düzenlemesinden sonra Çalışma Bakanlığı'nın kadro düzenlemesini tamamlaması ve meclise gönderilmesi bekleniyor. Düzenlemede ilk olarak geçici işçiler olacağı öğrenildi. Belediye şirket işçilerine ve TYP'de kadro düzenlemesinin şimdilik olmadığı öğrenildi. Ancak bu konularda MHP'nin AK Parti'ye teklif sunduğu ve bu iki konunun görüşüleceği öğrenildi. Siz hangi kurumda kadro bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadro meclise geltiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (310)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Gsb typ kadro istiyoruz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Çaykur işçisi kadro bekliyor
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Fahri Kuran Kursu öğreticileri, kadro bekliyor
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Fahri Kuran Kursu öğreticileri kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışmak istiyor. Her sene ihraç edilmekten. Sınavlardan yorulduk. Yıllarca ders çalıştık. Artık rahat hizmet edebilir miyiz lütfen
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Typ MEB da iki dönem çalıştım devletimizden bizler için kalıcı çalışma imkanı istiyorum