EYT Resmi Gazetede ne zaman yayınlanacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT Resmi Gazetede ne zaman yayınlanacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi sonunda meclise geliyor. Peki meclis süreci nasıl olacak? EYT yasası ne zaman resmi gazetede yayınlanacak? İşte son dakika bilgileri.

Resmi Gazete Haberleri 5 Ocak 2023 11:51 0
EYT Resmi Gazetede ne zaman yayınlanacak?

EYT ne zaman Resmi Gazetede yayınlanacak?

Emeklilikte yaş takılanlar düzenlemesi sonunda meclise geliyor. Düzenleme tamamlandı ve önümüzdeki günlerde meclise gelecek. Peki mecliste EYT yasası süreci nasıl olacak? EYT ne zaman Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek? EYT'liler ilk emekli maaşlaırnı ne zaman alabilecek? İşte Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son bilgiler.

ERDOĞAN AÇIKLADI: 2 MİLYON 250 BİN KİŞİ EMEKLİ OLABİLECEK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada 2 milyon 250 bin kişinin EYT yasası ile emekli olabileceğini, bunun yolunun açılacağını söyledi. Herhangi bir yaş şartı aranmadan emekli edilecek vatandaşların sayısının daha da artabileceği belirtiliyor.

İLK DURAK KOMİSYON

Önümüzdeki günlerde EYT düzenlemesinin de içinde olacağı torba yasa meclise sunulacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelecek düzenleme , ilk olarak kurulda görüşülecek. 1 günlük kurul mesaisinden sonra düzenlemenin oylaması yapılacak ve genel kurula gönderilecek.

GENEL KURUL HAFTADA 3 GÜN TOPLANIYOR

TBMM Genel Kurulu haftada 3 gün toplanıyor. Salı, Çarşamba ve Perşembe günü toplanacak genel kurula gelecek torba yasanın 1 ya da 2 günde genel kuruldan geçmesi bekleniyor. 

SON DURAK: CUMHURBAŞKANLIĞI

Meclisten geçecek düzenleme , Cumhurbaşkanı imzası için Cumhurbaşkanlığına gidecek. İmza sonrası düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Bu takvime baktığımızda EYT düzenlemesinin Ocak sonunda Resmi Gazete'de yayınlanması ve emeklilik başvurularının alınması, Şubat ayı itibarıyla da EYT'lilerin ilk maaşlarını alması bekleniyor. Süreçten haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç