EYT ne zaman çıkacak? Erdoğan deprem sonrası kararını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT ne zaman çıkacak? Erdoğan deprem sonrası kararını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT konusunda açıklama geldi. Erdoğan açıklamasında deprem sonrası EYT kararını duyurdu.

Emekli Haberleri 19 Şubat 2023 08:17 1
EYT ne zaman çıkacak? Erdoğan deprem sonrası kararını açıkladı

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada EYT'de son sözü söyledi.

2 MİLYON 250 BİN KİŞİ EMEKLİ OLACAK

Geçen aylarda EYT yasa teklifini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin EYT yasası ile emekli olacağını söyledi. AK Partili Elitaş EYT yasa teklifini şu şekilde açıklamıştı: "Teklif yalın şekilde 4 maddeden oluşuyor. EYT platformları yaş şartının kaldırılmasını istedi. 1. düzenlememiz aynı EYT platfoormlarının istediği yaşın kaldırılması. Yürürlükteki mevzuata göre prim gün sayısını, sigortalılık süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız yaşa takılmadan emekli olabilecek. Yaşa takılanlar, bu kanun yürürlüğe girdikten sonra tarih olacak. 9 Eylül 199 'dan öncesinde sigortalı olan herkes, yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilecek"

Yapılan açıklamada bu sene 2 milyon 250 bin kişinin, daha sonra kademeli olarak 5 milyona yakın kişinin emekli olacağı bildirildi. 

ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 40 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği büyük deprem sonrası meclis çalışmalarına ara verdi. EYT yasası ise ertelendi. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verildiğini, bunun nihayete erdirilmesi gerektiğini söylediği aktarıldı. Erdoğan "İnsanlara söz verdik" dedi ve EYT'nin muhakkak yasalaşması gerektiğini söyledi.

EYT düzenlemesi 21 Şubat tarihinden sonra mecliste görüşülmeye başlanacak. Düzenleme görüşmeleri başlayınca haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
99 öncesi 5000 günle eyt çıkarılsın insanlarla dalga geçmeyi bırakın 5975 güne hayır hayır istemiyoruz