EYT Kimleri Kapsıyor? AK Parti İlk Defa Kaç EYT'linin Emekli Olacağını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT Kimleri Kapsıyor? AK Parti İlk Defa Kaç EYT'linin Emekli Olacağını Açıkladı

AK Partili Demiröz yaptığı son dakika açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar konusuna değindi ve ilk defa rakam verdi.

Emekli Haberleri 7 Ekim 2022 18:02 1
EYT Kimleri Kapsıyor? AK Parti İlk Defa Kaç EYT'linin Emekli Olacağını Açıkladı

AK Parti ilk defa EYT için tarih verdi.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti'den yapılan açıklamada ilk defa EYT için rakam verildi ve kaç EYT'linin emekli olacağına yer verildi. 

Seçim öncesi devam eden Türkiye Turları kapsamında Çorum'da olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz , EYT konusunda dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Demiröz yaptığı açıklamada mevzuatta EYT diye bir kelimenin olmadığını söyledi ve , "1999 yılında AK Parti’den önce Yaşar Okuyan döneminde çıkan bir yasa var. Herkes AK Parti çıkardı diye biliyor ama emeklilikte yaş nedeniyle emekli olamayanların 1999 yılında çıktı." ifadelerini kullandı.

Demiröz açıklamasının devamında 31 milyon çalışan olduğnu, buna karşın 13 milyon emekli olduğunu söyleyerek, "Şuanda 31 milyon çalışanımız, 13 milyon emeklimiz var. Biraz çok talep olunca, Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, milletvekillerimiz tarafından yasanın çıkarılması ve ortak bir akılla emekliliğin sağlanması gündeme geldi." ifadelerini kullandı.

EYT'de son çalışmalar konusunda açıklama yapan Demiröz, çalışmaların yapıldığını ve çalışmaların son şeklini almasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklama yapacağını söyledi ve "Çalışmalar yapıldı. Son şekilde bakanımızın açıklamasıyla verilmiş durumda. Onun şartlarını kanun teklifi geldikten sonra konuşmakta fayda var. Türkiye’de SGK’ya bütçeden 780 milyar lira destek veriliyor." ifadelerini kullandı.

KAÇ EYT'Lİ EMEKLİ OLACAK?

EYT yasası çıktığında kaç EYT'linin emekli olacağı konusuna değinen Demiröz, "Bizim kara deliğimiz bu. Almanya bunu gördü. Sistemi oturttu. Biz yıllarca siyasi nedenler nedeniyle biz bu işi oturtamadık. İyi bir uzlaşmayla 4,5 milyon insanımızı, isteyenleri emekli edeceğiz." dedi.

EYT haberlerini takip için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok hızlı ama çok 7200 prim günü doldurmuş 50 yaş üstü tüm çalışanlara stajyerlik görevi verilip tecrübeli personel yetiştirenler emekli edilmesi gerekir fakat stajyerlik görevi başarılı olmayan özel sektör dahil prim günü dolan tüm çalışanlar kademeli emekliliğe bağlanılabilir bu işsizliği sıfıra indirecektir ayrıca eksilere düşerek işçi ithalatı yapılabilir...