EYT İçin Son Dakika Açıklaması: '2023'e Kalacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT İçin Son Dakika Açıklaması: '2023'e Kalacak'

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, EYT için çalışmaların bu sene tamamlanacağını ve 2023 yılında çözüleceğini söyledi.

Ekonomi 10 Nisan 2022 10:33 0
EYT İçin Son Dakika Açıklaması: '2023'e Kalacak'

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması: 2022 yılında çözülemeyecek.


Tv100 adlı televizyon kanalında Gizem Çetin'in sunduğu haber programına konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun , emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdursun, emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanacak kanun teklifinin ne zaman gündeme geleceğini, ne zaman sorunun çözüleceğini aktardı.


AK PARTİ, EYT İÇİN BU SENEYİ İŞARET ETTİ

AK Parti kanadından bir açıklama gelmiş ve Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, ek gösterge, sözleşmeli kamu personellerine düzenleme ile bazı meselelerin önümüzdeki günlerde meclis genel kurulunda gündeme geleceğini söyledi. Bunların görüşülmesinin ardından emeklilikte yaşa takılanlar konusunun gündeme geleceği açıklandı.


MECLİS TEMMUZ 'DA TATİLE GİRİYOR

Bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama dönemi her sene Temmuz ayında ara veriyor. Temmuz ayının ikinci ya da üçüncü haftası tatile giren meclis genelde 2 buçuk ay tatilde oluyor ve Ekim ayının ilk günlerinde genel kurul toplanıyor, yasama yılı başlıyor. Buna göre bakacak olursak , ek gösterge, sözleşmeli kamu personellerinin sorunlarının çözümünden sonra EYT sorunu meclis gündemine gelecek. Ancak tahminlere göre Temmuz ayından önce bu konunun çözüme kavuşturulması zor. Meclis tatile girmeden konunun gündeme gelmesi, gelse bile tatilden önce çözülmesine zor gözüyle bakılıyor.


ERDURSUN AÇIKLADI: 2023'E KALIR

Canlı yayında konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, "Sizce EYT'lilerin sorunlarına, yıl sonuna kadar bir çözüm bulunur mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:


"Bence emeklilikte yaşa takılanlar konusu 2023'ün Şubat ya da Mart ayında çözülecek. Çözülmezse tabiri yerindeyse AK Partili Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılarının açıklamaları kendi ayaklarına sıkmak anlamına gelir diyebilirim. Zaten emeklilikte yaşa takılanlar yıllardır mağdurlar. Bu konuyla ilgili artık söylemden ziyade eyleme geçilmesini istiyorlar. AK Partili en yetkili ağızlar çıkıp da sadece gündem konusu biz EYT'yi de çözeceğiz şeklinde olaya bakıp siyaseten günü geçiştirmeye kalkarlarsa seçim günü büyük ders alırlar. Bu konu ciddi bir konu ve insanlar bu konuya umutlarını bağlamışlar . EYT konusunu bi bakacağız merak etmeyin deyip daha sonra o konuyla ilgili gerçek anlamda çalışma yoksa, bu kitleyi daha çok heyecanlandırdıkları için bu kitle tarafından cezalandırılırlar. Ben öyle olduğunu düşünmüyoruz. Koskoca insanlar ülke yönetiyorlar. Bunlar çıkıp EYT'yi çözeceğiz deyip de çözmezlerse seçim öncesinde büyük bir sorun olur. Normalde AK Parti EYT konusunu konuşmuyordu görmüyordu. Gelinen noktada seçim öncesi çalışmalar yapılıyor anketler yapılıyor. Yerel seçimlerde İstanbul'da ilk seçimde 13 bin oy farkıyla AK Parti kaybetti. 20 bin oy pusulasının üzerinde EYT yazıyordu. Bunlar AK Partiliydi Millet ittifakı adayına da oy vermediler. AK Partiye bakın size oy vermiyoruz dediler.


O seçimin kilit noktası EYT'ydi. Konuyu siyasetin kaçırmaması gerekiyor. Bu seçimde de EYT konusu çok gündem olacak. Bu sefer iktidar, muhalefete yer bırakmamak için Şubat Mart ayında , 2022 yılında yaptıkları hazırlıkları tamamlayacaklar. En geç 2023 Mart ayında bence çözülecek."



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç