EYT Çıktıktan Sonra İlk Emekli Maaşı Şubat Ayında
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT Çıktıktan Sonra İlk Emekli Maaşı Şubat Ayında

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Faruk Erdem, ilk maaşın ne zaman bağlanacağını söyledi.

Emekli Haberleri 20 Eylül 2022 18:47 0
EYT Çıktıktan Sonra İlk Emekli Maaşı Şubat Ayında

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi: İlk maaş Şubat'ta.

Emeklilikte yaşa takılanları ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. Sabah Gazetesi Yazarı Faruk Erdem yaptığı son dakika açıklamasında EYT'de gelen son açıklamayı değerlendirdi ve ilk maaşın ne zaman bağlanacağını söyledi. 

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan , sigortası bu tarihten önce başlamış olan milyonlarca kişi şu anda EYT'li olarak geçiyor. 4 milyondan fazla emeklilikte yaşa takılan vatandaş var. Hükümetin üzerinde çalıştığı EYT yasası çıktığında bu kişilerin hepsi emekli olamayacak. Sadece yasa bir kısım EYT'liyi kapsayacak. 

Yaş şartı kaldırılsa bile prim ve yıl şartı isteneceği için EYT'lilerin hepsinin emekli edilmesi zor. 1999 öncesi düşünüldüğünde bile en az 5 bin gün prim ödeme yapılarak emekli olunabiliyordu. Öte yandan yasanın getirdiği prim gün sayısı kabul edilirse bu defa işe giriş tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün gerekecek.

Bu şekilde Emeklilikte Yaşa Takılsa bile primi eksik olanlar açısından emeklilik mümkün görünmüyor. Gelecek yasanın süresine göre EYT yasası çıktığında hemen emekli olamayanlar, primlerini tamamladıktan sonra ancak emekli olabilecekleri.

Burada 3600 günden kısmi emeklilik hakkı olsa da orada yaş şartı bulunuyor. Buna göre kısmi emeklilikte yaş şartı erkeklerde 60 kadınlarda 58'i bulabiliyor.

İLK MAAŞ ŞUBAT'TA

EYT yasasının Aralık ayında meclise geleceği bildirildi. Aralık ayında meclise gelir ve meclisten geçerse başvurular başlayacak. Başvuruların başlaması sonrası ilk maaşlar Şubat 2022'de bağlanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç