EYT, Asgari Ücret ve Emekliye İkramiye Zammı İçin Erdoğan İkna Edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT, Asgari Ücret ve Emekliye İkramiye Zammı İçin Erdoğan İkna Edildi

Son dakika haberi: AK Parti kaynaklarından gelen son dakika bilgisinde asgari ücret ile emekli ikramiyesine ek zammın ve EYT'de son duruma yer verildi.

Son Dakika 22 Nisan 2022 13:33 1
EYT, Asgari Ücret ve Emekliye İkramiye Zammı İçin Erdoğan İkna Edildi

Emeklilerin ikramiye zammı, asgari ücrete ek zam ve EYT açıklaması Bütçe sıkıntısı.

AK Parti'den bir son dakika haberi geldi. Gelen son dakika açıklamasında, geçtiğimiz gün yapılan olumsuz açıklamaların nedenlerine yer verildi. 

"ASGARİ ÜCRETE EK ZAM, EMEKLİYE İKRAMİYE ZAMMI VE EYT GÜNDEMDE YOK"

Geçtiğimiz gün bir programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşı üzen önemli açıklamalarda bulundu.

Bilgin asgari ücrete ek zam hakkında, "Asgari ücreti temmuz artışı da şu anda gündemimizde yok, Ocak'ta Türkiye tarihinde olmayan bir şekilde yüzde 50 artış yapmışız. Ek zam gündemimizde yok." dedi.

Emekliye ikramiye zammı hakkında ise Bilgin, "Adı bayram ikramiyesidir, ücret türü değildir, şu anda öyle bir karar gündemimizde yok. Ayın 28 veya 29'unda emeklilerimize ödenecek. " dedi.

EYT hakkında ise Bilgin, "Ben tartışmaları bazen mecliste de tartışmalar oluyor. Bazı açıklamalarda bulunan milletvekillerimiz de oluyor. Tabi siyasilerin bu açıklamaları yapması doğal bir şey. Siyasetçi kendi perspektifinde sorunu bir şekilde ortaya koymaya çalışıyor. Şu anda gündemimizde bu konu yok." ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ'DEN YENİ AÇIKLAMA: İŞTE GÜNDEMDE OLMAMA NEDENLERİ

AK Parti kaynaklarından bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre AK Parti yönetiminde ve milletvekillerinde bu açıklamalar öncesi telefonların kilitlenme aşamasına geldiği öğrenildi. Söz konusu düzenlemelerin hayata geçmesi durumunda maliyetlerin oldukça artacağı ve bütçede dengesizlik olacağı gerekçe gösterildi. Bu konuda yapılan görüşmeler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikna edildiği öğrenildi. 

Emekliye ek ikramiye zammının gündemde konuşulduğu , tek madde ile halledilebileceği , hatta enflasyon  oranında artırılacağı konuşuluyordu. Ancak düzenleme gelmedi ve ikramiyeler 1100 lira seviyesinde kaldı. Bu durum emekliler tarafından üzüntü ile karşılandı. AK Partili vekiller, hiç değilse 100-150 liralık bir artış yapılması gerektiğini, toplumda bu yönde beklenti oluştuğunu söyledi. 

Asgari ücret ile emeklilerin ek zamlarının seneye ertelendiği, ek zamların şimdilik rafa kaldırıldığı öğrenildi. Ancak EYT konusu için böyle bir durum olmadığı öğrenildi.

Twitter adresimizi takip ederek gündem çalışmalarına ortak olun >> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vedat bilgin adamsın adı Vedat kiric ci değil