EYT, Asgari Ücret ve Emekli İkramiyesine Ek Zammın Neden Gelmediği Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT, Asgari Ücret ve Emekli İkramiyesine Ek Zammın Neden Gelmediği Açıklandı

Emeklilere ikramiyeye ek zam, asgari ücrete ek zam ve EYT konularının neden gündemde olmadığı, neden gündemden kaldırıldığı öğrenildi.

Ekonomi 19 Nisan 2022 15:12 1
EYT, Asgari Ücret ve Emekli İkramiyesine Ek Zammın Neden Gelmediği Açıklandı

Emeklilerin ikramiyelerine zammın, asgari ücrete zammın ve EYT'nin neden gündemde olmadığı konusunda dikkat çeken bir açıklama.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulunmuş ve EYT, asgari ücret ve emeklilerin ikramiyelerine zam konularında kötü haberleri paylaştı. Bakan Bilgin'in paylaşımı milyonlar tarafından üzüntü ile karşılandı.


Canlı yayında mutlu eden haberler memurlar ile sözleşmeli personellere geldi. Kamu personellerine ek gösterge düzenlemesi geleceği , Mayıs ayında bu konunun çözüleceği açıklanırken , ek gösterge sonrasında sözleşmeli personellere kadro konusunun gündeme geleceği ve sene bitmeden sözleşmeli personellerin kadro konusunun çözüme kavuşturulacağını, geçici işçiler ile taşeron işçilerin sorunlarının da çözüleceği açıklandı. Bakan Bilgin, "Şu anda kamudaki sözleşmeli düzeni çok daha. Neredeyse her meslekten sözleşmeli var. Biz bunu değiştirdik. Bu sözleşmeli statüsünü biz kamu personeli haklarına sahip yeni bir statüye dönüştürmek istiyoruz. Çalışmalar sürüyor. "


EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM YOK

Emeklilerin 2022 yılı ikramiye tutarlarına ek bir zam yapılması ve en azından 1500 lira seviyesine çıkarılması istendi. Ancak Çalışma Bakanı bir açıklama yaptı ve emeklilerin bayram ikramiyesine zammın gündemde olmadığını , emeklilerin bayram ikramiyelerinin 28-29 Nisan'da hesaplara yatacağını söyledi. İkramiyeler 1100 TL olacak.


ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YOK

Çalışma Bakanı Bilgin yaptığı açıklamasının devamında sene başında asgari ücrete yüzde 50'lik yüksek zam yaptıklarını , Temmuz ayında ek bir zammın gündemde olmadığını söyledi. Asgari ücret sene sonuna kadar 4 bin 250 lira seviyesinde olacak.


EYT DE GÜNDEMDE

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili açıklamada da bulunan Bakan Bilgin , böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını söyledi. Siyasilerin açıklamalarını şaşkınlıkla izlediğini söyledi.


NEDEN GÜNDEMDE DEĞİL?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'un paylaştığı Söz Tv açıklamasında , "Birkaç ay öncesine kadar bu konularda bir düzenleme yapılacaktı ama kur korumalı mevduata aktarılan para hesapları bozdu. Kaynak KKM’a gitti gidiyor."


VATANDAŞLARIN ÜMİDİ GİTTİ

Asgari ücrete ek zam, emekli ikramiyesine zam ve EYT konusunda ümitli olan vatandaşlar bu açıklamalar ile yıkıldı. Vatandaşlar madem çalışma yok neden o açıklamalar yapıldı diye soruyor.


Gündem çalışmaları için bizi Twitter'da takip edin >>> TIKLAYIN


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zaten ben bunlara güvenmiyorum sayın Erdoğan yok dedi gerisinin açıklamalarına bakmam eyt çıkmayacak göreceksiniz