EYT Aralık'a Kaldı: İşte Masadaki Yüzde 2 Formülü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EYT Aralık'a Kaldı: İşte Masadaki Yüzde 2 Formülü

Emeklilikte Yaşa takılanlar Aralık ayına kaldı. İşte masadaki yüzde 2'lik formül.

Emekli Haberleri 16 Tem 2022 11:18 1
EYT Aralık'a Kaldı: İşte Masadaki Yüzde 2 Formülü

EYT çözülecek ama Ekim'de denilen EYT , Aralık ayına ertelendi. İşte masadaki formüller.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda iki hükümete yakın gazeteden son dakika haberleri geldi. Gelen bilgilerde emeklilikte yaşa takılanlar konusunun hükümet gündeminde olduğu, EYT konusu üzerinde çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

Çalışma Bakanlığı bünyesinde bir komisyon kurulduğu ve komisyonda emeklilikte yaşa takılanlar için bütçe hesaplamalarının , EYT formüllerinin konuşulduğu öğrenildi. 

FİNANS7 NOTU:

EYT için Çalışma Bakanlığı'nda komisyon kurulduğu açıklandı. Bu komisyonda bakanlık bürokratları ve hükümet yetkilileri , vekilleri var. Ancak bu komisyonda EYT'lileri temsil edecek kişilerin de olması gerekmektedir. EYT'lilerin temsilcisinin olmadığı bir masada EYT konusu görüşülmesi , sağlıklı bir çözüm çıkarmaz. Özellikle EYT konusunda yoğun çalışmaları olan EYT Derneği Başkanı Gönül Boran ve ekibinin komisyonda görüşlerinin alınması gerekmektedir. 

"ARALIK AYINDA"

Hükümete yakın Yeni Şafak Gazetesinin son dakika olarak aktardığı haberde emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili, "Asgari ücrete haziran ayı sonunda yüzde 30'luk bir ara zam gerçekleştirilirken takvimde sözleşmeli personelin kadroya alınması sonrasında sıranın yıl bitmeden EYT düzenlemesine gelmesi bekleniyor." denildi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde de EYT düzenlemesi üzerinde çalışmaların Aralık ayına kadar devam edeceği, Aralık ayında düzenlemenin tamamlanacağına yer verildi. 

EYT YENİ YILDA

İki haberde yer alan ortak nokta ise emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile EYT'lilerin kademeli şekilde emekli edileceği öğrenildi. 

MASADAKİ ÇÖZÜM

Masada kademelil emeklilik sisteminin olduğu öğrenildi. Almanya modeli olarak adlandırılan sistemde emeklilik için yaşı gelene kadar maaşlardan her sene yüzde 2 kesinti yapılacağı ve kesintili emekli maaşı bağlanacağı, emeklilik yaşı gelince de emekli maaşının normale çekileceği  bildirildi.

Sizce bu sistem nasıl ? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EYT sürecinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gayet mantıklı çıksın bir an once