Evlilik kredisi başvuru şartları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evlilik kredisi başvuru şartları 2023

Evleneceklere faizsiz kredi için geri sayımda sona gelindi. Peki başvuru şartları nedir? Başvurular nasıl yapılacak? İşte son bilgiler.

Kredi 4 Haz 2023 13:25 2
Evlilik kredisi başvuru şartları 2023

Evlilik kredisi başvuru şartları 2023.

Evlenecek gençlere verilecek evlilik kredisi için araştırmalar devam ediyor. Bankalar tarafından şu anda verilen, ancak faizli şekilde verilen kredi, yakın zamanda kurulacak Aile ve Gençlik Bankası tarafından faizsiz şekilde verilecek.150 bin TL'lik kredi için geri sayımda sona gelinirken vatandaşlar, başvuru şartlarının ne olacağını, başvuruların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki evlilik kredisi başvuru şartları nedir? Başvurular nasıl, ne zaman yapılacak? Aile ve Gençlik Bankası ne zaman kurulacak? İşte evlilik kredisi ile ilgili gelen son bilgiler.

ÖNCE BANKA KURULACAK SONRA BAŞVURU

Önce meclisten banka kurulmasına dair kanun teklifi geçecek. Kanunu geçmesinden sonra Aile ve Gençlik Bankası kurulacak. Bankanın kurulmasından sonra evlilik kredisi için başvurular alınacak. Başvuru yapcak gençlerde aranacak şartlar ise bankanın kurulmasından sonra açıklanacak. Şimdilik henüz başvuru şartları belli değil. Şartlar belli olunca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

EVLİLİK KREDİSİ VEREN BANKALAR

Halihazırda bankalara baktığımızda Halkbank'ın evlenecek gençlere kredi verdiği görülüyor. 3 ay geri ödemesiz verilen kredi için açıklamada, "Evliliğe hazırlık sürecinde bulunan müşterilerimizin; mobilya, ev tekstili, düğün, balayı gibi masraflarını karşılayabilmelerine yönelik cazip faiz oranları ve bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle oluşturulan kredi ürünümüzdür" denildi. Kredi başvurusu bankaya yapılmaktadır. Faiz oranı ise 50 bin liraya kadar 1.69, 70 bin liraya kadar 1.79.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
tam olarak şartlar yine bulunmuyor.
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Verseler evleneceğiz hayırlısıyla🙏