Evler ne zaman yapılacak, kat kuraları ne zaman? TOKİ 250 bin sosyal konut ve işyeri açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evler ne zaman yapılacak, kat kuraları ne zaman? TOKİ 250 bin sosyal konut ve işyeri açıklaması geldi

TOKİ 250 bin sosyal konut ve işyeri projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada ertelemenin gündemde olduğu bildirildi.

TOKİ Başvuru 11 Ağu 2023 16:57 3
Evler ne zaman yapılacak, kat kuraları ne zaman? TOKİ 250 bin sosyal konut ve işyeri açıklaması geldi

TOKİ 250 bin sosyal konut hakkında son dakika açıklaması.

TOKİ geçen sene 250 bin sosyal konut için başvuru almıştı. Alınan başvurularda TOKİ, hiç evi olmayan 250 bin vatandaşın kendi evine kavuşacağını söylemiş ve başvurular alınmıştı. Başvuruların alınmasından sonra Kasım ayında kura çekimleri başlamış ve 2023 yılının ilk günlerine kadar TOKİ sosyal konut ile birlikte 1 milyon arsa ve işyeri kuraları tamamlanmıştı.

Kura çekimlerinin tamamlanması, hak sahiplerinin belirlenmesinden sonra en merak edilen konu, hak sahipliği kuralarının ne zaman çekileceği, konut inşaatlarının ne zaman başlayacağı ve arsaların ne zaman vatandaşlara teslim edileceği konusu oldu. Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Gazeteci Cem Küçük yaptığı son dakika açıklamasında kulislerden aldığı bilgiye göre deprem nedeniyle bu projelerin biraz ötelendiğini söyledi. Küçük Habertürk ekranlarında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgeleri en baştan inşa ediliyor. Bu 250 bin evim vardı. İlkevim diye işyerim diye. Onlar ertelenmiş. TOKİ ev yapacaktı. Sayın Cumhurbaşkanı Eylül ayında tanıtmıştı. O da biraz ötelenecek. Onun için de sayın Mehmet Özhaseki'nin açıklama yapması gerekiyor. Dar gelirliye ilk evim ilk işyerim deprem gerekçesiyle ertelendi. Ama onunla ilgili net bir açıklama yok. Sayın Özhaseki, onunla ilgili açıklama yaptıracak. Kuralar çekildi. İsimler belli yerler belli ama inşaatlar başlamadı. Bu sıkıntıları söylemek lazım. Hangi görüşü teyit edersek edelim bunu bilmek lazım"

Bu açıklamaya baktığımızda 250 bin konut ve işyerinin ertelendiği, deprem konutları sonrası bu proje için harekete geçişeceği öğrenildi. Bu konuda henüz TOKİ resmi bir açıklama yapmadı. TOKİ resmi açıklama yaptığında haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
İlk evim ilk arsam kurasunda müstakil arsa kurası çekildi bize arsa çıktı biz ZATEN DEPREM BOLGESİNDEYİK OSMANİDE Yİ ARSALARİMİZİ VERİN BİZ EVİMİZİ YAPARİZ TOKİNİN MUSTAKİL EVLERİ GİBİ
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kura da ankara emekli olarak da hak sahibi oldum.herhangi bir gelişme yok.insallah başkalarına hakkımız devredilmez.ayrica peşinat alınmasın toplu yüzde 10 paramız yok.taksitlere yayılsın emekli olarak bunu istiyoruz.degilse bu şansta elimizden gidecek.yetkililere bildirilsin bu acil konu.Tahir Çakırca...
Ziyaretçi 11 Ay Önce
araştırılsın evi hiç olmayana tokiden daire öyle verilsin biz onların için ev beklemek zorunda degiliz incelense onlr daire alamazlar bizler gibi garibanlar alsın