Evlenecek Gençlere Kötü Haber: Kiralık Ev Fiyatlarına Rekor Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evlenecek Gençlere Kötü Haber: Kiralık Ev Fiyatlarına Rekor Zam

Kiralık ev fiyatlarına art arda zamlar geldi. Alınan yüzde 25'lik zam kararı sonrasında boş ev fiyatlarına bir zam daha geldi.

Emlak 10 Haz 2022 09:57 1
Evlenecek Gençlere Kötü Haber: Kiralık Ev Fiyatlarına Rekor Zam

Evlenecek gençlere kötü haber.

Kira fiyatlarına kallavi zamlar gelmeye devam ediyor. Boş evlerin fiyatları katlanarak artıyor. Son kira düzenlemesinin ardından ev sahipleri, yasal olarak yapamayacaklarınıkira zamlarını daha evi kiraya vermeden önce yapmaya başladılar.

KİRALARA 1 SENEDE EN FAZLA YÜZDE 25 ZAM

Normalde enflasyon rakamlarına göre kira zamları belirleniyor. Ancak enflasyonun çok yükske gelmesi nedeniyle önümüzdeki aylarda yüzde 40'lara varan kira zamlarının gelmesi yüksek ihtimaldi. Bu nedenle kiralara yzde 25 zam sınırlaması geldi. Bakan Bozdağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum Bey, Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati Bey ve Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Adalet Bakanlığı olarak beraber yaptığımız çalışma sonucunda konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023 yılına kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm Borçlar Kanunu'na, Adalet Komisyonunda eklenecek AK Parti Grubu, MHP Grubu teklif verecek ve oraya eklenecektir. Böyle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde bir artış yapılabilme imkanı getiriliyor." ifadelerine yer verildi. 

BOŞ EV FİYATLARINA REKOR ZAM GELDİ

Bu durum sonrası evi boş olan birçok ev sahibi, 1 senede yüzde 25'ten fazla zam yapamayacakları için yüzde 25 zammın üzerine yüzde 25 daha zam yaptı. Boş ev fiyatları art arda rekor kırmaya başladı.

Özellikle evlenecek gençler zor günler geçiriyor. Evlilik planı yapan ve kiralık ev arayan gençler, gelen yeni zamlardan sonra kara kara ne yapacağını düşünüyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç