Evlenecek Gençlere Düşük Faizli Düğün Kredisi Hamlesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evlenecek Gençlere Düşük Faizli Düğün Kredisi Hamlesi

Evlenecek gençlere yönelik düşük faizli ve yüksek vadeli ihtiyaç kredisi için talep hükümete iletildi.

Kredi 5 Haz 2022 09:37 0
Evlenecek Gençlere Düşük Faizli Düğün Kredisi Hamlesi

Talep iletildi: Evlenecek gençler için düşük faizli kredi hamlesi.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğün sezonu açıldı. Düğün sezonunun açılması ile birlikte mağazalarda da hareketlilik başladı. Beyaz eşya, koltuk takımı, mutfak eşyası, düğün salonu derken en düşük 200 bin lira borcun altına girecek gençler, ne yapacağını kara kara düşünüyor. 

MOBİLYA, BEYAZ EŞYA, DÜĞÜN SALONLARI, NİKAH ŞEKERİNE KADAR HER ŞEY ZAMLANDI

Beyaz eşya , mobilya, mutfak eşyası, düğün salonu fiyatları, gelinlik, damatlık, kına gecesi masrafları, fotoğraflar, altın, nikah şekerine kadar iğneden ipliğe kadar gelen zamlar , düğpün masraflarını en az 150-200 bin lira seviyesine kadar çıkardı. Bu masrafları düşünen vatandaşlar, kara kara nasıl evleneceklerini, parayı nereden bulacaklarını , borçlarını düğünden sonra nasıl ödeyeceklerini düşünmeye başladı.

AK PARTİ, EVLENİN ÇOCUK YAPIN DİYOR

AK Parti Milletvekili Hülya Nergis yaptığı son açıklamada, "Geç evleniyor ve fazla çocuk yapmıyoruz, hızla azalıp küçülüyoruz. Bu aslında emperyalistlerin, küreselcilerin bir projesi. Bu dünyayı yönetmek için dünyayı küçültmek, nüfusu azaltmak için yaptıkları bir proje. Tuttuğunu görüyoruz. Bizler silkelenmemiz lazım. Gençlerin erken evlenmesi, erken yol alması, daha çok çocuğa sahip olması lazım." demişti. 

KREDİ HAMLESİ

Evlenecek gençlere özel düşük faizli kredi için TESK'ten bir hamle geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı son dakika açıklamasında 2020 yılında 488 bindne fazla kişinin, 2021 yılındai se 561 bin kişinin evlendiğini söyledi. Bu sene evlenecek kişi sayısında ciddi yükseliş beklenirken TESK, gençlere yönelik düşük faizli kredi verilmesini istedi. Bu talebi ileten Palandöken, hayat pahalılığının gençleri üzdüğünü söyledi ve "Günümüz şartlarında ortalama bir düğün yapmanın maliyeti, beyaz eşyasından koltuk takımına, düğün salonundan ziynet eşyalarına toplamda 150-200 bin lira gibi seviyelere çıkıyor. Durumun böyle olması evlilik hazırlığındaki çiftlerimizi düğünden vazgeçirip, sadece nikâh yapma düşüncesine sokuyor. Hem evlenecek çiftlere hem de esnaftaki hareketliliğe fayda sağlaması için devletimiz, piyasa şartlarını baz alarak yeni paketler sunmalı. Bankalar da cüzi faizli ihtiyaç kredileri sunarak vade süresini uzun tutmalı” dedi.

DÜŞÜK FAİZLİ YÜKSEK VADELİ KREDİ HAMLESİ

Düşük faizli ve yüksek vadeli kredi için talebin iletilmesi sonrasında bu konuda çalışma başladığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç