Evlenecek Gençlere Devletten 16 Bin TL Düğün Desteği: İşte Başvuru Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evlenecek Gençlere Devletten 16 Bin TL Düğün Desteği: İşte Başvuru Şartları

Evlenecek gençlere devlet desteği açıklaması geldi. Yapılan açıklamada destek detaylarına ve başvuru şartlarına yer verildi.

Bankalar 29 Haz 2022 01:01 1
Evlenecek Gençlere Devletten 16 Bin TL Düğün Desteği: İşte Başvuru Şartları

Evleneceklere devlet ve bankadan destek ödemesi.

Evlenecek gençleri ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada evlilik planları yapan , evlenmeyi düşünen, evlilik için para biriktirmeyi düşüne ngençlere önemli bir haber verildi. Yapılan açıklamada devlet, çeyiz hesabı açan ve düzenli şekilde bu hesaba para yatırarak para biriktiren gençlere destek ödemesi, isteğe bağlı mevduat hesabı açılması durumunda yüzde 12'lik faiz getirisi ile geri ödeme yapılacağına yer verildi.

EVLENECEK GENÇLERE DESTEK

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle gençler, nasıl evleneceklerini kara kara düşünmeye başladı. Para biriktirmek isteyen, ancak biriktirdiği parası enflasyon karşısında eriyen gençler, parasını nasıl biriktire3ceğini araştırmaya başladı. Bu kapsamda altın alan, KKM hesabı açan ya da döviz alan gençlere bir seçenek daha sunuldu. 

Akbank tarafından yapılan açıklamada çeyiz hesabı açacaklara 16 bin 394 liraya kadar devlet desteği verileceği, buna ek olarak yüzde 12 faizle mevduat hesabı olarak açılan çeyiz hesabına daha fazla ödeme yapılacağına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu çeyiz hesabı hakkında detaylı bilgiye yer vedik.

Konu ile ilgili bankadan yapılan açıklamada, "Evlilik masraflarına önceden hazırlanarak evlilik döneminde rahat etmek isteyen müşterilerimize sunduğumuz Çeyiz Hesabı, gelecekte rahat etmeniz için bugünden birikim yapmanızı sağlıyor. Hemen Akbank Çeyiz Hesabı açarak birikim yapmaya başlayın, devlet katkısıyla masrafların ödenmesini kolaylaştırın. Çeyiz Hesabı ile ister kredi kartınızdan isterseniz mevduat hesabınızdan vereceğiniz düzenli ödeme talimatı ile bütçenizi sarsmadan geleceğiniz için birikim yapmaya başlarsınız." denildi. 

KİMLER ÇEYİZ HESABI AÇABİLİR?

Akbank tarafından yapılan açıklamada şartlara şu şekilde yer verildi:

  • Hesap sahibi TC vatandaşı olmalıdır.
  • 24 yaşın altındaki müşterilerimiz ve müşterilerimizin çocukları (veli/vasi ilişkisinde olduğu çocukları) hesap açılışı yapabilmektedir.
  • Akbank Çeyiz Hesabı Türk Lirası cinsinde açılabilmektedir.
  • Çeyiz Hesabı bir müşterimize bir hesap şeklinde açılabilmekte ve bu hesap başka bir bankaya transfer edilememektedir.
  • Çeyiz Hesabı en az talimat tutarı kadar bir bakiye ile açabilmekte ve bu tutar 42.425,20 TL’ ye kadar arttırılabilmektedir.
  • Düzenli ödeme talimatı, vadesiz mevduat hesaptan ya da kredi kartından verebilmektedir.
  • Düzenli ödemeler bir aylık veya üç aylık olacak şekilde belirlenebilmektedir.

ÖDEMELER

Hesap açan kişi ayda en az 282,83 TL , en fazla ise 2.828,34 TL ödeme yapabilecek. 3 ayda bir ödeme yapacak kişi de bu rakamların en az ve en fazla 3 katını ödeyecek. 

DEVLET KATKISI

Devlet katkısı şartları ise şu şekilde:

  • 27 yaşını doldurmamış ve daha önce evlilik yapmamış olmak
  • Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmış olmak
  • Seçilen talimat ödeme sıklığına göre düzenli ödeme şartının aksatılmaması
  • İlgili dönem içerisinde 2 (iki) defadan fazla kısmi çekim yapılmaması

Devlet katkısı miktarı şu şekilde:

36 aydan az süre para yatıranlara devlet katkısı ödenememektedir.

36-47 ay arasında ödeme yapanlara, birikim tutarı yüzde 20 ile çarpılmakta, ödenecek tutar 11.840,63 TL’yi geçmemektedir.

48-59 ay ödeme yapanlara, birikim tutarı yüzde 22 ile çarpılmakta, ödenecek tutar 13.662,26 TL’yi geçmemektedir.

36-47 ay ödeme yapanlara, birikim tutarı yüzde 25 ile çarpılmakta, ödenecek tutar 16.394,72 TL’yi geçmemektedir.

Açıklamada faizli hesap açılması durumunda devlet katkısı ile birlikte toplam ödemenin 20-25 bin liraya kadar çıkabileceğine yer verildi. 

BAŞVURU

Çeyiz hesabına başvuru yapacak gençlerin kendilerine en yakın bankaya giderek çeyiz hesabına başvurması ve ödeme planını bildirmesi gerekmektedir. 

Birçok genç, yapılan devlet katkısının az olduğunu, altın alması, döviz alması durumunda daha fazla kar edebileceğini, parasının değerini koruyabileceğini söylüyor. Sizce nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bankaya yatıracağım parayı altına yaptırsam 3 yılda daha çok kar eder Kaldık istediğim zaman kullanabilirim gereksiz Bi uygulama bence