Evlenecek Gençlere Devletten 16 Bin 394 TL Destek: İşte Çeyiz Hesabı Başvuru Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evlenecek Gençlere Devletten 16 Bin 394 TL Destek: İşte Çeyiz Hesabı Başvuru Şartları

Devlet , bankalar aracılığıyla evlenecek gençlere destek ödemesi yapıyor. Çeyiz hesabı kapsamında yapılan destek ödemesi 16 bin lirayı geçiyor.

Bankalar 25 Nisan 2022 00:00 6
Evlenecek Gençlere Devletten 16 Bin 394 TL Destek: İşte Çeyiz Hesabı Başvuru Şartları

Devletten evlenecek gençlere 16 bin 394 lira destek ödemesi.

 

Devlet, evlenmek isteyen gençleri desteklemek için bir kampanya başlattı. Önceki yıllarda da olan ve 2022 yılı için yeniden başlatılan kampanya kapsamında devlet, evlenecek çiftlere çeyiz hesabından 16 bin 394 liraya kadar destek ödemesi yapıyor. Evlenecek gençlere verilen bu para desteğinden faydalanmak için aranan bazı şartlar, yapılması gereken bazı şeyler var. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda çeyiz hesabı hakkında gençlerin bilmesi gerekenlere , yapması gerekenlere yer verdik.

 

EVLİLİK ESKİSİNDEN DAHA ZOR

Evlenmek isteyen gençler, artık eskisinden daha zor durumlar ile karşı karşıya geliyor. Artan enflasyon beyaz eşya ve mobilya sektörünü vurdu. Fiyatlarda yaşanan yüzde 100'ün üzerinde artış gençlerin moralini bozarken beyaz eşya ve mobilya alış verişi sadece 100 bin liradan fazla tutmaktadır. Düğün masrafları , diğer ev eşyaları yeni ev tutmak falan derken bir düğünün maliyeti 200 bin lirayı bile aşmaktadır. Hem iş bulmakta zorlanan , hem de hayat pahalılığı nedeniyle para biriktiremeyen gençlere devletten iyi bir haber geldi. 

 

DESTEK ÖDEMESİ ŞARTLARI

Düğpün yapmak isteyen gençler, bir iş bulduktan sonra hemen para biriktirmeye başlıyor. Para biriktirmede de gençler iki yol kullanıyor. Bunların ilki altın alıp biriktirme. Diğeri ise çeyhiz hesabı. Çeyiz hesabı açan gençler, burada düğünleri için birikim yapacaklar ve düğün tairhleri gelinde biriktirdikleri paranın üzerine bir de devlet desteği alarak bu paralarını düğünlerinde harcayabilecek. Söz konusu destek bankalar tarafından veriliyor. Başta kamu bankaları olmak üzere birçok banka, gençlerin açacağı çeyiz hesabı için kampanya düzenliyor. 

Çeyiz hesabı açmak isteyen gençlerde aranan şartlar ise şu şekilde:

  • Evlilik tarihinden önce asgari üç yıl boyunca hesaba düzenli ödeme yapması,
  • 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapması,
  • Çeyiz Hesap Yönetmeliği’ndeki ödeme şartlarını ihlal etmemesi gerekir.
  • Devlet katkısının hesaplanmasında evlilik tarihindeki birikim esas alınır.

Söz konusu hesap çoıcuklar için de açılabilir. Çeyiz hesabı açmak için en geç 24 yaşına kadar bankaya müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu şartları taşıyan gençler Ziraat Bankası'na ya da bir özel bankaya müracaat ederek çeyiz hesabını açabilirler.

 

DEVLET DESTEĞİ NE KADAR?

Çeyiz hesabı açanlara devlet tarafından ödenecek destek tutarı ise şu şekilde:

Bu tabloya göre 36 ile 47 ay arasında ödeme yapanlara devlet tarafından 11 bin 840 lira, 48 ay ile 59 ay arasında düzenli şekilde para yatıranlara 13 bin 662 lira, 60 aydan fazla ödeme yapanlara ise 16 bin 394 lira devlet desteği sağlanacak. Ancak bu destek ödemesi gençler tarafından az bulundu. Gençler, destek miktarının arttırılmasını istiyor. Sizce destek miktarı ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

 

AYLIK NE KADAR ÖDENECEK?

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada aylık tutar ödemesi hakkında, "Ödeme tutarı aylık periyotta asgari 282,83 TL, azami 2828,34 TL’dir. 3 aylık periyotta ise asgari 848,50 TL, azami 8.485,06 TL’dir." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben bu ülke kadar saçma bir ülke görmedim arkadaş vereceği bir TL ödemeye bile şart koşuyor. İşsizlik ödemesi için 6 ay boyunca SGK nin full yatması gerektiğini söylüyor zaten 6 ay full yatan iş bulsam işsiz olmam ki
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Milletle dalga geçmenin başka bir yolu daha
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben 32 yaşındayım 2 yıldır nişanlıyım evlenmiyorum bide şart koşmuşlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
27 yaş meselesini anlamadım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
27 yaş meselesini anlamadım?