Evini Rekor Fiyata Kiraya Veren Ev Sahipleri Ağlıyor: Paramızı Alamıyoruz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Evini Rekor Fiyata Kiraya Veren Ev Sahipleri Ağlıyor: Paramızı Alamıyoruz

Evini yüksek fiyata kiraya veren ev sahipleri, paralarını alamamaktan şikayetçi.

Emlak 20 Tem 2022 12:28 4
Evini Rekor Fiyata Kiraya Veren Ev Sahipleri Ağlıyor: Paramızı Alamıyoruz

Evini yüksek fiyattan kiraya veren ev sahipleri ağlamaya devam ediyor.

Pandemi sonrası yaşanan enerji sıkıntısı ve hammadde sorunu nedeniyle inşaat malzemesi fiyatları ciddi oranda artış gösterdi. Bununla birlikte ev fiyatları ve kira fiyatları da arttı. Yüksek enflasyonun da eklenmesi ile birlikte artışa devam eden fiyatlar bazı şehirlerde asgari ücreti geride bıraktı.

İstanbul'da Kadıköy'de ortalama kira 19 bin liraları bulurken en ücra yerlerde bile 3-4 bin liranın altında kiralık ev bulmak imkansız hale gelmiş durumda. Eski kiracılar ise bir şekilde evlerinden çıkarılıyor ve evler , daha yüksek kiraya başka kiracılara veriliyor.

YÜKSEK FİYATLA KİRAYA VERENLER İSYANDA : PARAMIZI ALAMIYORUZ

Evini yüksek fiyat ile kiraya veren ev sahiplerinin çoğu, ilk birkaç ay gayet mutlu , asgair ücret kadar, hatta daha fazlası kadar gelen kiralarla yüzleri gülerken o yüzler son birkaç aydır asılmaya başladı. Çünkü vatandaşların alım gücü düştüğü için kiralarını ödeyecek durumda olmuyorlar. Ev sahipleri, son günlerde yaptıkları açıklamada kiralarını alamadıklarını, bundan şikayetçi olduklarını söylüyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Geçen yıla göre üç dört kat artan kira bedelleri sebebiyle daireye istenen yüksek kiralar başlangıçta kiracı tarafından ödenebiliyor ancak daha sonra tahsilatta sıkıntılar yaşanabiliyor” ifadelerini kullandı.

Yüksek kiralara yabancıların olumsuz etkisinin olduğunu söyleyen Özelmacıklı, eşyalı kiralık evlerin piyasanın dengesini değiştirdiğini söyledi. 3 bin lira eşyasız kiralık bir eve eşya konulduğunda yabancılara 10 bin liraya kiraya verildiğini, hatta kısa sürede evin kiralandığını söyleyen Özelmacıklı, bunun o bölgedeki evlerin fiyatlarını da ciddi oranda arttırdığını söyledi. Açıklamasında Özelmacıklı, "Daireleri eşyalı hâle getirip daha yüksek fiyata kiralık olarak vermeyi bekleyenler sebebiyle de bu sefer yabancılar daha sonra kiraladıkları dairelerin ücretini ödeyememeye başlıyor. Kiracının kira bedelini düzenli ödeyip ödemeyeceğini mal sahibinin düşünmesi gerekiyor” dedi.

GHeçen gün Hürriyet'e açıklamalarda bulunan bazı ev sahipleri de , 2 bin liraya kiracısını çıkarıp eve 6 bin lira ile yeni kiracı aldığını, ilk birkaç ay kirasını aldığını , ancak daha sonra kirasını alamadığını söyleyerek mağdur oldum dedi.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ağlattıklarınıza sayın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Denetleme yok ki, onun ötesinde ahlak yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kiralık ev arayışındayım bende.. mal sahiplerine bu uyarıyı yaptığımda ciddiye almadılar.. 7-8000 tl kirayı kim ödeyebilir?? Midyata giderken evdeki bulgurdan oldular..hakettiler..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah büyüktür iyi olmuş beter olsunlar